Muzieknieuws

Passenger maakt nieuwe versie van Let Her Go met maatje Ed Sheeran

foto: YouTube
  1. Nieuwschevron right
  2. Passenger maakt nieuwe versie van Let Her Go met maatje Ed Sheeran

Dik tien jaar nadat Ed Sheeran singer-songwriter Passenger meenam als voorprogramma tijdens zijn eerste tournee hebben de twee zangers een duetversie opgenomen van de ballad Let Her Go.

Mike Rosenberg, alias Passenger, is een oude bekende van Ed Sheeran. Voordat beide zangers bekend worden, treden ze vaak samen op en Rosenberg slaapt zelfs wel eens een nachtje bij Sheeran op de bank na een optreden. Wanneer Sheeran eind 2011 doorbreekt met de single The A Team, vraagt hij Passenger om zijn voorprogramma te verzorgen. In het daaropvolgende jaar breekt Passenger zelf door met het fragiele Let Her Go, de eerste single van zijn album All The Little Lights. Het eerste land waar het liedje een hit wordt, is Nederland.

Support-act groter dan voorprogramma

Heel even lijkt de zanger uit het voorprogramma groter te worden dan de hoofdact, want in de meeste landen scoort Let Her Go aanzienlijk beter dan de eerste paar singles van Ed Sheeran. Het liedje bereikt in Australië, Nieuw-Zeeland en diverse Europese landen zelfs de eerste plek, waarmee Passenger zijn rossige collega het nakijken geeft. Hij beweert echter dat hij nooit een hit heeft nagejaagd. “Het is niet mijn beste liedje, maar de timing was perfect", zo zegt hij in 2018 tegen een Nederlandse krant over Let Her Go.

Duet met Ed Sheeran

Uiteindelijk weet Ed Sheeran beter mee te bewegen met de tijdsgeest en groeit uit tot een superster, terwijl het succes van Rosenberg grotendeels opdroogt. “Om de zoveel jaar is het gelukkig weer in de mode wat ik maak”, zegt Passenger in datzelfde kranteninterview. Of Passenger in 2023 inderdaad weer ‘in de mode komt’, zullen we binnenkort zien, want hij heeft zijn album All The Little Lights volledig opnieuw opgenomen, waarbij hij in duet gaat met onder anderen Gabrielle Aplin, Nina Nesbit en Foy Vance. Zijn doorbraakhit Let Her Go zingt hij met Ed Sheeran, aan wie hij, naar eigen zeggen, zijn carrière te danken heeft. Eerder zongen de twee al eens samen Hearts On Fire in de Ziggo Dome.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie