Muzieknieuws

Depeche Mode speelt akoestische versie van Walking In My Shoes mét orkest

foto: Still Youtube
  1. Nieuwschevron right
  2. Depeche Mode speelt akoestische versie van Walking In My Shoes mét orkest

2 weken kwam het comeback-album van Depeche Mode uit: Memento Mori. Ter ere van de release, brengen de muzikanten een bezoekje aan de Maida Vale Studios van de BBC om een van hun klassiekers én een nieuw nummer te spelen voor de serie Piano Room.

Depeche Mode speelde samen met het BBC Concert Orchestra de akoestische versies van Walking In My Shoes uit ’93 en Ghosts Again van het nieuwe album.

Walking In My Shoes

Veel herinneren aan de opnames van Walking In My Shoes begin jaren 90 heeft Gahan niet. "Dat is geen goede zaak, maar ik kan me echt niet herinneren dat ik dat nummer heb opgenomen en het was een bepaalde tijd dat we allemaal te veel plezier hadden buiten het werk om. En ik denk dat we zijn ingehaald door de tijd. Maar het is een van die nummers die nooit wordt oud als je het speelt."

"Het verandert constant", vervolgt de singer-songwriter over het nummer. "En door de jaren heen doen liedjes dat als het goede liedjes zijn. Ze krijgen verschillende betekenissen, afhankelijk van wat er op dat moment in je leven gebeurt en in de wereld om ons heen. En het nummer is er daar een van, legt hij uit. "Daarom houden we het in de set."

Bijzondere fan

Gary Davies van de BBC onthult aan Grahan dat het nummer ook geliefd is bij de leadzanger van U2, Bono: "Een paar weken geleden hadden we Bono en The Edge van U2 in de Radio 2 Piano Room en Bono heeft dat nummer op zijn afspeellijst '60 Nummers Die Mijn Leven Hebben Gered'. Wist je dat?"

"Dat wist ik niet", antwoordt Grahan. Maar de zanger is wel op de hoogte van het feit dat Bono fan is van Walking In My Shoes. "We waren een paar jaar geleden in een oefenruimte in New York en speelden het nummer. En we kwamen uit de oefenruimte en Bono stond in de gang en hij luisterde naar het nummer en we hadden er een praatje over. Hij vertelde me dat het een van die liedjes was waarvan hij wenste dat hij het had geschreven."

Bekijk hieronder het optreden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Depeche Mode in de NPO Radio 2 Top 2000

Depeche Mode is een vaste waarde in de NPO Radio 2 Top 2000. In 2022 stond Enjoy The Silence het hoogst op plek 115. Met Personal Jesus (868) en Just Can't Get Enough (919) heeft de Britse band in totaal drie songs in de lijst der lijsten.

Ster advertentie
Ster advertentie