Muzieknieuws

Blink-182 kondigt nieuw album One More Time… aan

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Blink-182 kondigt nieuw album One More Time… aan

De Amerikaanse (neo-)punkband blink-182 heeft na veel speculatie hun nieuwe langverwachte album aangekondigd. En fans hoeven niet lang te wachten; de eerste single verschijnt al op donderdag 21 september.

One More Time… verschijnt op 20 oktober via Colombia Records.

De LP is opgenomen tijdens de reünietour van blink-182. Op de LP, die volledig is geproduceerd door drummer Travis Barke, staan 17 nieuwe nummers. Volgens een persbericht vangt de nieuwe plaat "de band op de top van hun kunnen, met thema's als tragedie, triomf en vooral broederschap."

Terugkeer van Tom DeLonge

One More Time... is alweer het negende studioalbum van zanger en bassist Mark Hoppus, drummer Travis Barker en met gitarist Tom DeLonge. De gitarist stapt twee keer uit de band. De eerste keer is in 2003, waarna de groep in 2009 weer bij elkaar komt. Maar in 2015 verlaat DeLonge blink-182 opnieuw om zich te concentreren op buitenaards onderzoek en zijn andere band, Angels & Airwaves.

De band kondigt de komst van het nieuwe album aan met een trailer van een nog niet gepubliceerd interview met Zane Lowe van Apple Music en archiefbeelden uit de loopbaan van de band. In de trailer hoor je ook alvast wat voorproefjes van de nieuwe nummers Anthem Part 3, You Don’t Know What You’ve Got en het titelnummer One More Time, dat aanstaande donderdag uitkomt.

Op de beelden is te zien hoe de band vertelt over de lymfoomkanker-diagnose bij Hoppus. De zanger legt uit dat zijn ziekte DeLonge inspireerde om weer bij de band te komen. "Ik weet nog dat ik tegen mijn vrouw zei: 'Ik denk niet dat ik ooit nog muziek ga spelen. Ik denk niet dat ik ooit nog op tournee ga'", zegt DeLonge. "Totdat Mark me vertelde dat hij ziek was, en toen dacht ik: dat is het enige dat ik wilde doen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

blink-182 in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2021 is blink-182 één keer terug te vinden in de NPO Radio 2 Top 2000. All the Small Things stond op plek 1327.

Ster advertentie
Ster advertentie