Livemuziek
KRO-NCRV

Dit was het Festival Van Het Gebroken Hart

foto: Bullet-Rayfoto: Bullet-Ray
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit was het Festival Van Het Gebroken Hart

Na twee jaar weggeweest mocht donderdagavond dan eindelijk weer het Festival Van Het Gebroken Hart plaatsvinden. Hier kun je nog een keer genieten van alle prachtige, verdrietige en vooral ontroerende hoogtepunten.

't Zonnehuis in Amsterdam-Noord stond donderdagavond volledig in het teken van het vieren van liefdesverdriet. Alle soorten kunst kwamen langs om iedereen met een gebroken hart wat troost te bieden, altijd met een lach en een traan. Want zoals Stefan Stasse zegt: "Liefdesverdriet was nog nooit zo'n feest!"

De eerste twist van de avond

Nog voor dat de show écht was begonnen, zat de sfeer er onder het publiek al goed in! Vooral dit rock 'n roll-duo, dat gelijk hun danskwaliteiten liet zien. De eerste onverwachte twist van de avond was gelijk raak, kijk toch hoe leuk ze het hebben!

Liefdesverdriet gaat door de maag

Luisteraar Christof heeft, net als de rest van het publiek, een gebroken hart dat gelijmd moet worden. Helemaal speciaal voor hem heeft KRO-NCRV's BinnensteBuiten-chef Alain Caron een aantal gerechten voor hem bereid. Het kan dan ook niet anders dat het met de beste ingrediënten is bereid: paling, kaviaar, echte truffelolie en natuurlijk een grote dosis liefde.

foto: Bullet-Ray

Literatuur

Op een avond die om liefdesverdriet draait kan literatuur natuurlijk niet ontbreken. Schrijfster Michèlle Schimscheimer droeg twee verhalen voor uit haar nieuwe boek Het Gedoe Dat Liefde Heet, waar ze onder andere haar eigen liefdesverdriet onder de loep heeft genomen. Hiermee wilde ze anderen inspireren om ze niet alleen laten voelen in hun lijden.

Ook Sophie van den Enk kwam een geschreven stukje voordragen: "Scheidpijn", een eerlijke blik op de breuk van een relatie. En in plaats van uit te leggen waar dat over gaat, kun je het beter hieronder beluisteren, samen met een prachtige intro van Stefan zelf.

Muziek

En het zou geen echt Festival Van Het Gebroken Hart zijn, als er geen geweldige live-acts te horen waren. Zo helen zowel Nona als Blackbird verschillende gebroken harten in de zaal en brengt Komodo bij het publiek de voetjes van de vloer. Maar ook Frédérique Spigt geeft een hartstochtelijk optreden, en als klap op de vuurpijl gaf Ruben Hein een klein concertje waar hij onder andere The Scientist van Coldplay coverde. Kijk nou hoe mooi ze er allemaal uitzagen!

foto: Bullet-Ray

foto: Bullet-Ray

foto: Bullet-Ray

Traditionele uitsmijter

Het Festival Van Het Gebroken Hart kan natuurlijk maar op één manier worden afgesloten: met het iconische nummer van Monty Python, Sit On My Face. En na wat hulp van Stefan kon het hele publiek opgaan in de enerverende teksten.

Ster advertentie
Ster advertentie