Livemuziek
BNNVARA

Lucas Hamming over Postponed: 'Halverwege zat ik er helemaal doorheen'

foto: BNNVARAfoto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. Lucas Hamming over Postponed: 'Halverwege zat ik er helemaal doorheen'

Het nieuwe album van Lucas Hamming is nog maar nét uit en dinsdagochtend stond 'ie al op de bühne van Jan-Willem Start Op om Be With You live te spelen.

Afgelopen vrijdag kwam Lucas Hammings gloednieuwe album Postponed uit. De zanger is super blij en trots op zijn nieuwste werk, maar de weg naar Postponed toe was niet altijd vlekkeloos. "Halverwege zat ik er helemaal doorheen. Toen dacht ik: ja, Jezus, wat gaan de recensenten hiervan vinden? En toen dacht ik gelijk: fock it, wat maakt het mij nou uit wat zij ervan vinden", vertelt Lucas. Toen de plaat uitkwam begon de zanger toch weer even te twijfelen. "Toen dacht ik: Ja, shit, waarschijnlijk gaan er toch heel veel mensen weer wat van vinden. Is dit wel goed? En toen kreeg ik een hele leuke recensie van OOR, dus daar was ik heel blij mee."

'Ontzettend impulsief'

Binnenkort vertrekt Lucas alweer om de volgende plaat te maken. "Dat was een impuls. Ik ben ontzettend impulsief en van de week dacht ik: oh ja, ik zou wel naar Thailand willen om een nieuwe plaat te maken. Ik denk erover na om in januari het vliegtuig te pakken en mezelf op te sluiten in een appartement in Bangkok, met het uitzicht over de stad. En dan een hele chaotische, drukke plaat maken."

Bekijk het hele optreden hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie