Livemuziek
BNNVARA

MEAU's nieuwe single Stukje Van Mij maakt live nóg meer indruk

foto: Bullet-Rayfoto: Bullet-Ray
  1. Nieuwschevron right
  2. MEAU's nieuwe single Stukje Van Mij maakt live nóg meer indruk

MEAU bezorgde een hoop NPO Radio 2 luisteraars kippenvel met haar live versie van Stukje Van Mij in Jan-Willem Start Op! Zo appte Danielle: "Live komt 'ie nog meer binnen, zit met tranen in m'n ogen in de auto."

Een liedje met betekenis, dat is Stukje Van Mij. Het nummer is onderdeel van een campagne die jonge mensen wil helpen omgaan met naaktbeelden en de gevolgen van online shaming. “Een groot probleem is dat het zo vaak gebeurt op middelbare scholen. Iemand stuurt iets door, en iedereen keert zich tegen die persoon, terwijl diegene het slachtoffer is”, vertelt MEAU in Tekstuele Voorlichting. “Ook wordt er vaak gezegd ‘waarom maak je dan ook zulke foto’s?’, maar hierbij leg je de fout weer bij het slachtoffer neer. En als je dat zo vaak hoort dan ga je het ook geloven.”

Bijzondere DM

Uit het nummer halen slachtoffers steun, merkt MEAU. Zo kreeg ze een bijzonder bericht in haar Instagram DM. "Van een meisje, ze vertelde dat ze het nummer eerst helemaal niet zo mooi vond. Maar op de dag dat ze het bericht stuurde was er een foto van haar rondgestuurd. Ze vertelde dat ze zich ineens heel goed kon vinden in het liedje en dat ze het op repeat aan het luisteren was", vertelt MEAU.

Bekijk hieronder de live versie van Stukje Van Mij:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jan-Willem Start Op!

Je hoort Jan-Willem Start Op! iedere werkdag van 6.00 tot 9.00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie