Livemuziek
BNNVARA

Nielson haalt inspiratie uit levensmotto broer na kanker: 'Altijd een reden om te stralen'

foto: Chantal Koolhovenfoto: Chantal Koolhoven
  1. Nieuwschevron right
  2. Nielson haalt inspiratie uit levensmotto broer na kanker: 'Altijd een reden om te stralen'

Nielson wist gisteravond al veel NPO 1 kijkers te raken met zijn live optreden bij Voor Het Leven van KWF. En vanochtend deed 'ie dát optreden nog eens dunnetjes over in Jan-Willem Start Op!

Nielsons nieuwe single is er eentje met een duidelijke boodschap: "Wat je ook voor je kiezen krijgt in het leven, er is altijd wel een reden om te stralen." De single schreef Nielson na een zware periode, waarin verschillende mensen uit zijn leven kort na elkaar kanker kregen. Eén van die mensen is zijn grote broer, die de grote inspiratie vormt voor Stralen. "Eigenlijk leeft hij die boodschap van het nummer heel erg momenteel en probeer ik dat ook van hem over te nemen", vertelt Nielson. Zijn broer had kanker en de zanger merkt dat dat wel iets met hem gedaan heeft. "Hij is anders naar dingen gaan kijken. Hij is veel beter voor zichzelf gaan bepalen wat hij belangrijk vindt in het leven, waar hij zijn tijd aan kwijt wil zijn. En hij plant veel meer tijd in voor geluk en mooie dingen. Want voor je het weet kan het voorbij zijn."

Hoop en energie

De single schreef Nielson speciaal voor het televisieprogramma Voor Het Leven van KWF, dat gisteravond te zien was op NPO 1. Met de live show, die voorheen Sta Op Tegen Kanker heette, draait om hoop en energie voor iedereen die te maken heeft met kanker. Gisteravond zong Nielson Stralen er voor het eerst live. De mooiste recensie die hij maar kan krijgen heeft hij in ieder geval al te pakken. Die komt van zijn broer. "Hij stuurde mij een Whatsappje dat hij het heel bijzonder vond dat het me was gelukt om in een liedje te verwoorden wat hij voelt."

Bekijk Nielsons live optreden hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie