Livemuziek
AVROTROS

Muziekcafé met Trijntje Oosterhuis & Xander Vrienten en Jaap Reesema

foto: Trijntje Oosterhuis & Xander Vrienten
  1. Nieuwschevron right
  2. Muziekcafé met Trijntje Oosterhuis & Xander Vrienten en Jaap Reesema

Zaterdag 11 februari komen Trijntje Oosterhuis & Xander Vrienten en Jaap Reesema optreden in Muziekcafé! Wil je de uitzending bijwonen? Dat kan! Lees hieronder hoe je er gratis bij kunt zijn.

Trijntje Oosterhuis & Xander Vrienten

Trijntje Oosterhuis en Henny Vrienten kenden elkaar al vanaf het begin van Trijntjes carrière en waren fan van elkaars werk. Diverse keren kruisten hun paden, bijvoorbeeld bij Trijntjes hit Vlieg Met Me Mee die Henny heeft geschreven. Op Henny’s 70ste verjaardag in 2018 zong Trijntje onder begeleiding van onder meer Xander Vrienten het nummer Het Gaat Niet Over. Hun vertolking maakte grote indruk op Henny en niet veel later ontstond het idee voor een nieuw muzikaal project: Trijntje zou meerdere van Henny’s liedjes gaan zingen, het zou een samenwerking worden met het Residentie Orkest en Xander zou de productie doen. Henny overleed vorig jaar april, kort daarna werden de opnames voor het album gepland. "Daardoor voelde het erg urgent. We waren allemaal nog erg met hem bezig, omdat het zo dichtbij voelde", zegt zoon Xander. Het album, Trijntje zingt Vrienten met Vrienten, is dit jaar op 27 januari uitgekomen.


Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jaap Reesema

De nieuwste single van Jaap Reesema Als Je Voor Me Staat is de titeltrack van zijn nieuwe album dat komende vrijdag uit zal komen. Voor de eerste keer in zijn carrière brengt Jaap Reesema een volledig Nederlandstalig album uit waar onder andere Nu Wij Niet Meer Praten, Alles Komt Goed en zijn cover van Nielsons Grijs op staan. In zijn nieuwe single, een ultiem liefdesliedje, zingt Jaap over zijn eigen huwelijk. “Als Je Voor Me Staat gaat over het echte moment dat ik getrouwd ben met mijn Kim in Oostenrijk met al onze lieve familie en vrienden om ons heen”, vertelt Jaap.


Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

YouTube

Wil je alle live video's van Muziekcafé zien? Check dan het YouTube-kanaal van NPO Radio 2.

Muziekcafé

Je hoort Muziekcafé met Carolien Borgers iedere zaterdag van 16.00 tot 18.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie