Livemuziek
BNNVARA

White Lies speelt akoestische versie van Am I Really Going To Die

foto: Jan-Willem Start Op!foto: Jan-Willem Start Op!
  1. Nieuwschevron right
  2. White Lies speelt akoestische versie van Am I Really Going To Die

Er stond een gigantische tourbus voor de deur van NPO Radio 2 vanochtend. Met daarin: de mannen van White Lies, die live in Jan-Willem Start Op Am I Really Going To Die speelden.

Die tourbus is geen overbodige luxe. De komende maanden reist de band dwars door Europa voor hun tour. Zo stonden ze afgelopen weekend nog op Paaspop, in Paradiso en in de Oosterpoort in Groningen. Een flink volgepakt schema. "We proberen zoveel mogelijk slaap te pakken, overal waar we kunnen", vertelt zanger Harry. "Maar om eerlijk te zijn vinden we het geweldig om bezig te zijn. We houden ervan om naar Nederland te komen, deze aandacht krijgen we nergens anders."

As I Try Not To Fall Apart

Voor hun nieuwe album As I Try Not To Fall Apart liet de band zich inspireren door Goats Head Soup van The Rolling Stones. "Het is een album dat echt een verhaal vertelt, denk ik. Tussen de liedjes zitten zoveel variabelen en dat is iets dat we heel gaaf vinden", legt Harry uit. White Lies kiest voor een donker randje aan hun nieuwe album, omdat ze van serieusheid in lyrics houden. "Het zingen van zulke muziek houdt ons nuchter, houdt ons blij", vertelt Harry.

Bekijk hun live optreden hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie