Jan-Willem Start Op!
BNNVARA

Jeroen werd op één van de meest verdrietige momenten vastgelegd voor Street View

foto: Screenshotfoto: Screenshot
  1. Nieuwschevron right
  2. Jeroen werd op één van de meest verdrietige momenten vastgelegd voor Street View

Vandaag bestaat Google Street View 15 jaar. En dat roept wat pijnlijke herinneringen op voor Jeroen in Jan-Willem Start Op.

De voorkant van een gebouw bekijken, een onbekende plek verkennen: iedereen heeft Street View weleens gebruikt. Om het jubileum te vieren komen er vandaag nieuwe beelden online van het circuit in Zandvoort. En nieuwe functies, zoals een tijdmachine. "Bij elkaar hebben we in die 15 jaar 220 miljard foto's gemaakt", vertelt Rachid Finge van Google in Jan-Willem Start Op. Opvallend is dat het altijd mooi weer is op de foto's. "Als het ook maar een klein beetje regent, dan kunnen we de foto's niet gebruiken. Door die regendruppels wordt het dan heel moeilijk om zeg maar alle beelden die we maken aan elkaar te plakken."

'Het is een verschrikkelijk verhaal'

Op die miljarden foto's zijn in de loop van de jaren ook veel mensen vereeuwigd. Eén daarvan is radio-dj Jeroen Kijk in de Vegte. "Het is een verschrikkelijk verhaal", vertelt Jeroen. "Het is een jaar of zes geleden dat mijn toenmalige verkering op de eerste dag van de vakantie in Spanje bedacht: 'Ik maak het uit'. Dat was echt een verschrikkelijk moment en een verschrikkelijke week. We zaten met z'n tweeën in een huisje en ik dacht ik moet eruit. Ik moet gewoon even een stuk gaan wandelen om gewoon eventjes de boel te overdenken. Dus met de ziel onder m'n armen, in zak en as in Spanje daar over straat wandelen. Dat ik dacht: 'M'n leven is voorbij, wat moet ik nu?' En precies op dat moment komt er een auto van Street View voorbij, die 'klik' mij op de foto zet. Ik dacht 'Arghhh', als het niet erger kan, heb ik dit."

Bekijk het hele verhaal hieronder:

Hoe Jeroen op één van de meest ongelukkige momenten werd vastgelegd voor Google Street View

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie