Jan-Willem Start Op!
BNNVARA

Kijk terug: Ilse DeLange en Suzan, Freek & Claude live in Jan-Willem Start Op!

foto: Lina Drakostamatis / Jasper Abelsfoto: Lina Drakostamatis / Jasper Abels
  1. Nieuwschevron right
  2. Kijk terug: Ilse DeLange en Suzan, Freek & Claude live in Jan-Willem Start Op!

Het is een komen en gaan van grote artiesten op het live podium van Jan-Willem Start Op! Deze week stonden Ilse DeLange's Quiet en de samenwerking tussen Suzan & Freek en Claude op het programma.

Quiet

Je sound veranderen, maar tóch nog steeds vertrouwd klinken: Ilse DeLange kan dat als de beste. Eind augustus lanceerde ze Quiet, een veelbelovend voorproefje van haar nieuwe album dat ergens in 2024 zal verschijnen. Je hebt van die liedjes die zichzelf schrijven en dat was Quiet voor Ilse DeLange zeker. "Ik denk dat ik dit voor mezelf moest vertellen", vertelt Ilse. De inspiratie haalde ze uit een aantal dingen die ze meemaakte waarbij veel commotie was. "Het kan soms erg moeilijk zijn om stil te blijven. Maar wanneer alles om je heen te luidruchtig wordt, is het vaak beter om te zwijgen en wachten tot de storm is gaan liggen en mensen weer bereid zijn om te luisteren", legt ze uit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vas-y

Wanneer hitmachines Suzan en Freek én Claude de handen ineenslaan, weet je dat dat een interessante samenwerking wordt. Het resultaat is de gevoelige Vas-y (Ga Maar). Claude legde hiervoor het fundament, het was namelijk het eerste couplet dat hij ooit schreef. Nadat Vas-y zo'n 1,5 jaar op de plank lag, maakte Claude de single samen met Suzan en Freek af.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jan-Willem Start Op!

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 6.00 tot 9.00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie