Programma
AVROTROS

Ilse DeLange over nieuwe single Quiet: 'Ik denk dat ik dit voor mezelf moest vertellen'

foto: Chantal Koolhoven
  1. Nieuwschevron right
  2. Ilse DeLange over nieuwe single Quiet: 'Ik denk dat ik dit voor mezelf moest vertellen'

Ilse DeLange was vanmorgen te gast bij Bart Arens in Aan De Slag! De zangeres had haar gloednieuwe single Quiet met zich meegenomen. Ilse schreef het liedje vorig jaar in Berlijn, waar ze eerst de drumgroove van Quiet hoorde, en vervolgens in één keer de tekst neer begon te pennen.

Video niet beschikbaar

Bij Bart vertelt ze uitgebreid waar het nummer over gaat: “Die hele tekst rolde gewoon uit m’n kop. Ik denk dat ik dit voor mezelf moest vertellen. Ik had een aantal dingen meegemaakt, en ik ben dan liever stil en verdwijn liever naar de achtergrond. Het is soms beter om even pas op de plaats te maken en het stof neer te laten dalen. Het brandt op je tong, je wilt van de daken schreeuwen wat je voelt en jezelf verdedigen, maar soms is het beter om het bij jezelf te houden en het even de tijd te geven.”

'Surrealistisch als je jezelf op de cover ziet staan'

Het is dit jaar 25 jaar geleden dat Ilse DeLange haar debuutalbum World of Hurt uitbracht. Bart vroeg haar of ze zich nog kan herinneren hoe het voelde om voor het eerst die plaat fysiek vast te houden. De zangeres viert haar 25-jarige jubileum door al haar albums voor het eerst op vinyl uit te brengen. Verder start vandaag Ilse’s openluchttheater tour in een hopelijk zonnig Mariahout, en vervolgens nog een clubtour.

Video niet beschikbaar

Tuckerville

Op zaterdag 9 september vindt de allerlaatste editie van Tuckerville plaats in Twente. Met een line-up van onder andere BLØF, Chef’Special, Young Gun Silver Fox, Gavin James, Bökkers, Rowwen Hèze en nog veel meer artiesten belooft het een mooie afsluiter te worden.

AAN DE SLAG!

Je hoort Bart Arens elke werkdag van 09.00 tot 12.00 uur met Aan De Slag! op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie