Jan-Willem Start Op!
BNNVARA

Jan-Willem Start Op eerste radioshow met een adoptiedier

  1. Nieuwschevron right
  2. Jan-Willem Start Op eerste radioshow met een adoptiedier

Sinds vanochtend is Jan-Willem Start Op het eerste radioprogramma met een adoptiedier. Iets na achten maakten Jan-Willem en Jeroen de adoptie van struisvogels Patty en Henny officieel in een gesprek met Wimer Visbeek van Sanjes Safari.

Voor dierentuinen is de lockdown ook geen makkelijke tijd, maar het maakt ze wel creatief. Ze bedachten namelijk een ludieke manier waarop je ze kunt helpen met de vaste lasten. Sinds kort kun je bij verschillende dierentuinen dieren symbolisch adopteren. Ook mini-dierentuin Sanjes Safari in het Friese Veenwouden begon zo'n initatief. Je kunt er onder andere kangoeroes, uilen, kamelen en struisvogels adopteren. Er is echter één probleem: een aantal dieren is érg onpopulair en krijgt weinig donaties. "Dan hebben we het over de struisvogels en de rode ibis", legt eigenaar Wimer Visbeek uit uit. "Ik snap het ook niet, maar mensen voelen daar toch wat minder bij, denk ik."

Struisvogels Patty en Henny

Dat raakte Jan-Willem Roodbeen en daarom besloot hij er vanochtend een stokje voor te steken. Sinds 8.00 uur vanochtend zijn struisvogels Patty en Henny daarom geadopteerd door de ochtendshow van NPO Radio 2.

Luister hieronder het moment van adoptie terug:

Ster advertentie
Ster advertentie