Jan-Willem Start Op!
BNNVARA

Eerste hulp bij een officiële hittegolf

  1. Nieuwschevron right
  2. Eerste hulp bij een officiële hittegolf

Het is voor de derde dag op rij dertig graden in ons ooit zo eens koude kikkerlandje en dat betekent dat we te maken hebben met een officiële hittegolf. Hoe ga je daarmee om? Experts geven tips in Jan-Willem Start Op!

Weltrusten!

Het moeilijkst van alles tijdens een hittegolf is misschien wel het slapen. Overdag kun je nog verkoeling zoeken aan het water. 's Nachts kun je daar alleen maar van dromen. Wat kun je doen om toch lekker in slaap te vallen? Slaapexpert Annelies heeft dé gouden tip: ga met een deken slapen! Dat klinkt niet erg logisch, maar Annelies heeft goede argumenten waarom je het wel zou moeten doen.

Dat is handig: slaaptips voor tijdens dit warme weer!

Stukje verkoeling

Dit tropische weer doet rare dingen met je lichaam. Bij een lichaamstemperatuur van 37 graden is er niets aan de hand, maar bij temperaturen daarboven moet het lichaam hard aan het werk om de boel te koelen. Hoogleraar thermofysologie Hein Daanen weet daar alles van en heeft ook tips! Je kunt bijvoorbeeld, net voordat je op het punt staat een zweetaanval te krijgen, een paar slokjes warme thee nemen. Beluister onderstaand fragment voor nog meer tips.

Die tropische warmte doet rare dingen met je lichaam. Hoogleraar thermofysiologie Hein Daanen geeft

What (not) to wear?

De warmte zorgt voor slapeloze nachten. En niet alleen omdat je oververhit bent, maar er komt ook gepieker bij kijken. Wat moet je aan naar kantoor! Cecile Narinx, hoofdredacteur van het modeblad Harpers Bazaar, vlucht de landsgrenzen over om stress met betrekking tot dit vraagstuk te vermijden, maar dat is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig heeft ze wat tips! In een notendop: natuurlijke materialen, denk ook eens aan lange mouwen en kleed je niet te bloot.

Wat moet je aan naar kantoor in deze hitte? Cecile Narinx weet het!

Muzikale ondersteuning

Naast dat de warmte problemen oplevert, valt er ook veel te genieten! Iedereen is buiten te vinden en de zwembaden, terrassen en parken zitten overvol. Helemaal terecht! Want wat is er nou fijner dan samen met vrienden en familie tijd doorbrengen in dit prachtige weer? Misschien ga je deze week wel barbecuen of geef je een tuinfeestje! Kun je daar wel wat zomerse noten bij gebruiken? Check dan snel deze Zomercollectie-playlist. Elke dag voegen Jan-Willem, Jeroen en Carmen om en om een fijne zomerhit aan het lijstje toe.

Ster advertentie
Ster advertentie