Jan-Willem Start Op!
BNNVARA

"Zaak Britney draait vooral om geld en niet haar welzijn"

  1. Nieuwschevron right
  2. "Zaak Britney draait vooral om geld en niet haar welzijn"

Britney Spears zal voor het eerst in jaren zelf praten over haar curatorschap, dat maakte haar advocaat gisteren tijdens de rechtszaak bekend. Entertainment deskundige Eric de Munck vertelt in Jan-Willem Start Op meer over de laatste ontwikkelingen in de 'Free Britney'-zaak.

Tijdens de rechtszaak van 23 juni zal Britney Spears voor het eerst zelf tot de rechter spreken. Dat is volgens Eric de Munck best bijzonder. "Al dertien jaar is die zaak eigenlijk bezig en tot nu toe heeft ze voornamelijk gesproken via haar advocaat", legt hij uit. Sinds Britney in 2008 met psychische klachten werd opgenomen in een kliniek, staat ze onder curatele bij haar vader. Hij bepaalt sindsdien wat ze wel en niet mag. In de inmiddels dertien jaar durende zaak wordt dit curatorschap aangevochten.

Draait nu voornamelijk om geld

Het toezicht op Britney Spears is vrij zwaar volgens de entertainment deskundige. "Ik denk dat we na dertien jaar wel kunnen stellen dat ze daar onderuit moet", legt Eric uit. "Want ze heeft in die tijd ook gewoon gewerkt en platen uitgebracht. Dus ik geloof wel dat het nu voornamelijk om geld draait en niet per se om het welzijn van Britney Spears zelf, van zijn dochter zelf."

Check het hele gesprek hieronder:

Video niet beschikbaar

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie