Het Oor Wil Ook Wat
KRO-NCRV

Michael Jackson-drummer Jonathan Moffett schittert in Het Gouden Trommelvlies

  1. Nieuwschevron right
  2. Michael Jackson-drummer Jonathan Moffett schittert in Het Gouden Trommelvlies

De Amerikaanse drummer Jonathan 'Sugarfoot' Moffett staat deze week centraal in Het Gouden Trommelvlies. Hij speelde voor Madonna, Elton John en George Michael, maar is het meest bekend van zijn werk voor Michael Jackson en de familie Jackson waar hij zijn carrière met een kickstart begon.

In 1979 doet Moffett auditie bij de Jacksons thuis voor de aankomende tournee van het vijftal. Tijdens het nummer 'Shake Your Body (Down To The Ground)', kijken en luisteren de Jacksons vol verbazing naar de drummer. Moffett denkt in eerste instantie wat fout te doen, maar komt er al snel achter dat de broers alleen maar enthousiast zijn. Randy Jackson zei daar achteraf over dat hij nog nooit zoiets had gezien: "Op de plaat is het drie keer los van elkaar ingespeeld om dat geluid te krijgen. Jonathan deed het allemaal live; dat hadden we nog nooit gehoord!"

The King of Pop is fan

Het betekent gelijk het begin van zijn carrière bij de Jacksons en later ook bij Michael Jackson wanneer hij solo gaat. Tijdens iedere tournee wordt hij de vaste drummer en wordt hij de hemel in geprezen door de King of Pop himself. Volgens Michael accentueert de manier van drummer zijn dansmoves tot het kleinste detail.

Luister hieronder naar het fragment in Het Oor Wil Ook Wat:

Video niet beschikbaar

Het Oor Wil Ook Wat

Je hoort Het Oor Wil Ook Wat elke zaterdag en zondag van 09:00 tot 12:00 uur op NPO Radio 2.


Ster advertentie
Ster advertentie