Gijs 2.4
KRO-NCRV

Wilbert Mutsaers van Spotify legt uit waarom niet ieder liedje te streamen is

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Wilbert Mutsaers van Spotify legt uit waarom niet ieder liedje te streamen is

Het gebeurt niet vaak, maar af en toe komt het voor dat een bepaald liedje niet op Spotify staat. In Gijs 2.4 zoekt Gijs Staverman uit hoe dit precies zit.

Misschien herken je het wel: het liedje waar je naar zoekt is niet terug te vinden op Spotify. Ook luisteraar Monique had hier last van. Zij kwam erachter dat Eddy Grants My Turn To Love You niet via de populaire streamingsdienst te beluisteren is.

Persoonlijke keuze

Goede aanleiding voor Gijs om verhaal te halen bij Wilbert Mutsaers, hoofd Benelux van Spotify. Hoe is het mogelijk dat niet alle nummers op Spotify staan? Wilbert: "In principe bepalen de eigenaars van een liedje zelf wat ze met hun muziek doen. Wat soms gebeurt is dat er onduidelijkheid is over de rechten. Daarom duurde het ook even voordat de muziek van Taylor Swift, Adele en Beyoncé te beluisteren was. Meestal lost het zichzelf op. Anders gaan wij ermee aan de slag."

NPO Radio 2 op Spotify

Volg jij de Spotify van NPO Radio 2 al? Mis geen enkele TopSong en ontdek stemlijstjes van onze dj's.

Gijs 2.4

Gijs Staverman gaat in zijn show Gijs 2.4 (KRO-NCRV) van maandag tot en met donderdag vol aanstekelijke energie de middagdip te lijf met de allerbeste popmuziek en meer.

NPO Radio 2 Top 2000

Benieuwd welke nummers er dit jaar in de NPO Radio 2 Top 2000 staan? Check het op staatieindetop2000.nl

Ster advertentie
Ster advertentie