Gijs 2.0
KRO-NCRV

Diederik Ebbinge: "Ik hoop dat dit een traditie gaat worden in de zomer"

  1. Nieuwschevron right
  2. Diederik Ebbinge: "Ik hoop dat dit een traditie gaat worden in de zomer"

Cabaretier en acteur Diederik Ebbinge heeft een mooie zomer voor de boeg. Deze zomer staat hij in het DeLaMar Theater in Amsterdam met het door hem zelf geschreven 'Late Evening Zomercabaret' "Ik hoop dat dit een traditie gaat worden!"

Het is een bijzondere show die elke keer weer anders is. "Ik ben zelf 'de ceremoniemeester', een oude heer die door Joop van den Ende gevraagd is om dat te doen. We hebben een showballet, delen uit een musical over Ghandi, een fantastische Spaanse zangeres...." Daarnaast worden er steeds wisselende gasten aan de show toegevoegd. "Alex Klaassen is er volgende week. Hij is een uitzonderlijk talent. Hij gaat als dragqueen musicalnummers zingen. Als hij dat gaat doen moet het wel geweldig worden."

Diederik is niet bang om in 'Late Evening Zomercabaret' harde grappen te maken over terrorisme. "Hoe naar en verschrikkelijk het ook is, ik denk dat het goed is om er met humor overheen te denderen." Diederik hoopt dat deze theatershows een traditie gaan worden. "Het zit nog niet in het DNA van het publiek om in de zomer naar het theater te gaan. Ik zou het fantastisch vinden als dit daar verandering in kan brengen."

VLIEGENDE PANTERS

"Je weet nooit of de Vliegende Panters terugkomen, dat kan ik niet zo zeggen. Soms denk je 'oh dat zou wel leuk zijn, maar daarna denk je 'het is ook wel weer een gedoe'. We zijn dikke vrienden, er is niets mis met onze samenwerking, maar een volledige hereniging van de Vliegende Panters...ik denk het niet."

Ster advertentie
Ster advertentie