Gijs 2.0
KRO-NCRV

Anita Witzier, 6 maanden mee in een verslavingskliniek.

  1. Nieuwschevron right
  2. Anita Witzier, 6 maanden mee in een verslavingskliniek.

Voor de tweede keer dook Anita Witzier een kliniek in voor haar programma 'Anita Wordt Opgenomen'. Ditmaal draait ze een aantal weken mee in een afkickkliniek en leeft ze mee met de cliënten en medewerkers.

Kinderen als de mijne...

Maar liefst 6 maanden lang liep Anita mee in de verslavingskliniek. "We waren er van zonsopgang tot ze naar bed gingen. We hebben alle facetten meegemaakt. Ze dragen een enorm pakket aan bagage met zich mee…..”
De opnamen werden gemaakt in een volwassenen- én jongerenkliniek gedraaid. “Ik ging er natuurlijk met vooroordelen naar binnen. En dan komt je daar, en dan zijn het kinderen net als de mijne….!”



15 seconde...

“Het heeft me overall wel heel erg geraakt. Verslaving is een monster met enorme lange tentakels. Sommigen hebben het onder controle, maar niet iedereen. Ik betrap me er vaak op dat ik me afvraag hoe het met een paar van deze mensen nu is. Zo denk ik vaak aan een verslaafde moeder. Ze gebruikt crack. Voor 15 sec verwoest je je leven…haar kind zegt ‘jij bent mijn moeder niet meer. Dat is zó verschrikkelijk!”

Quote

Ze gebruiken om een gevoel te dempen…en nóóit voor hun plezier!

Anita Witzier
Ster advertentie
Ster advertentie