Gijs 2.0

Lucas Hamming: Ik sta op één poster met Paul McCartney!

KRO-NCRV
  1. Nieuwschevron right
  2. Lucas Hamming: Ik sta op één poster met Paul McCartney!

We kunnen niet meer om hem heen: Lucas Hamming. Een rasechte rockartiest en met zijn 22 jaar al de huisartiest van De Wereld Draait Door. Recent won hij nog de 3FM Serious Talent Award en staat dit jaar met zijn band op zowat elk festival waaronder Pinkpop...
"Het leuke van al die festivals is dat je heel veel kan spelen en je hebt veel mensen die je moet overtuigen. Moeilijker, maar daardoor juist heel erg leuk!"

Zijn ultime droom is om in elk land in een uitverkochte zaal te staan. Zo komt hij net terug uit Duitsland. “Als er in een zaaltje 80 man past, en er komen er 60, dan is het toch bijna uitverkocht? Er waren toch maar 60 Duitsers naar ons komen kijken!"

Quote

Dat had ik vroeger niet gedacht, wél gedroomd!

Lucas Hamming

Als klein kind ging hij regelmatig met zijn ouders naar Paradiso en hij was er van overtuigd dat hij daar ooit ook zou staan. In december dit jaar zal hij vol trots dáár zijn o zo indrukwekkende jaar afsluiten en alles laten horen wat er is gepasseerd.
​Zijn album Ham was een hit, en er wordt met smart gewacht op nieuw werk. ‘Voor het vervolg ben ik nog heel erg zoekende. Ik wil vooral niet twee keer hetzelfde doen!”
Vanavond speelt hij voor het eerst zijn nieuwe single bij DWDD. “Ik schreef het voor mijn tante. Ze is precies een jaar geleden gestorven. Nog nooit was ik zo dicht bij de dood betrokken geweest”

Ster advertentie
Ster advertentie