Festival

Gregory Porter maakt het publiek dorstig met Liquid Spirit

foto: Bullet-Ray
  1. Nieuwschevron right
  2. Gregory Porter maakt het publiek dorstig met Liquid Spirit

Dit weekend zendt NPO Radio 2 uit vanaf North Sea Jazz en staat de zender in het teken van het Soul Night ABC. Dit keer is de 'L' van onder anderen Liquid Spirit van Gregory Porter aan de beurt.

Bij de woorden Liquid en Spirit denk je na een snelle vertaling misschien al gauw aan alcoholische drankjes. Deze single heeft echter een andere betekenis. Volgens Porter staat het synoniem voor de reacties van het publiek op zijn muziek. Het is een soulvol, doordacht geluid waar zij zo 'dorstig' naar verlangden.

Vernieuwend, maar herkenbaar

Gregory Porter speelt vanavond live tijdens North Sea Jazz. Twee jaar geleden was de zanger nog op bezoek bij Jan-Willem. Hier vertelde de zanger hoe bijzonder hij het Nederlandse publiek vond: "Ze zijn jong en oud, dat is heel bijzonder. In de Heineken Music Hall (nu AFAS Live, red.) zag ik mensen van alle leeftijden. Aan de ene kant klink ik heel traditioneel, maar ik probeer ook een vernieuwend geluid te brengen. Ik probeer ons allemaal samen te brengen op die manier."

Luister hieronder naar de live-versie van Liquid Spirit:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nagenieten: NPO Radio 2 live vanaf North Sea Jazz

Van 8 t/m 10 juli hoorde je NPO Radio 2 live vanaf North Sea Jazz. Check hier onze overzichtpagina met interviews, sessies en meer!

Meer soul en jazz

Luister voor meer soul, jazz, funk en disco elke zaterdag naar de NPO Radio 2 Soul Night van 18.00 tot 06.00 uur en het themakanaal NPO Radio 2 Soul & Jazz

Meer soul en jazz

Luister voor meer soul, jazz, funk en disco elke zaterdag naar de NPO Radio 2 Soul Night van 18.00 tot 06.00 uur en het themakanaal NPO Radio 2 Soul & Jazz.

Ster advertentie
Ster advertentie