Festival

The Teskey Brothers: 'We zijn eigenlijk elkaars producers'

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. The Teskey Brothers: 'We zijn eigenlijk elkaars producers'

4 jaar geleden stonden Sam en Josh Teskey al op het Congo-podium van North Sea Jazz. En deze editie zijn The Teskey Brothers terug met meer muziek, nieuwe energie én een interview met Leo Blokhuis.

North Sea Jazz is een bijzonder festival om op te spelen, maar zeker niet de eerste bestemming voor The Teskey Brothers. De band is namelijk al 5 maanden op tour. Toch lijken de broers tijdens hun gesprek met Leo onvermoeibaar. "Voor ons is het prachtig", legt Sam uit. "We nemen onze hele families, onze levens met ons mee. En dat werkt fantastisch voor ons."

Gepassioneerd maar beschaafd

Waar ruzie andere familiebands in het verleden opbrak, lijken Sam en Josh goed met elkaar door een deur te kunnen. Toch hoort onenigheid erbij. "We zijn hele beschaafde broers, dat zijn we altijd geweest, zeker als het gaat om ons werk", legt Sam uit. "Als het aankomt op de muziek zijn we gepassioneerd bezig om ons werk goed te doen." En zelfs als er onenigheid is, vechten de broers het in een rustig gesprek met elkaar uit.

Sam focust vaak meer op de poëtische kant van de lyrics, terwijl Josh zich meer bezig houdt met hoe de songtekst klinkt voor het publiek. "Alles bij elkaar heb ik mezelf altijd meer gezien als een zanger. Ik houd van zingen en ik houd ervan hoe woorden klinken. Meer dan wat ze betekenen", vertelt hij.

'Elkaars producers'

Ondanks dat beide broers hun eigen kwaliteiten hebben, hebben ze evenveel inbreng in welke koers de band vaart, vertelt Sam. "We werken altijd samen aan onze lyrics" legt Josh uit. "En ondanks dat we alle twee nummers aandragen en het origineel van mij of Sam komt, werken we altijd samen om het nummer af te maken", vertelt de zanger.

"We zijn eigenlijk elkaars producers", voegt Sam daaraan toe. "Josh heeft een nummer, en dan heb ik daar het perspectief van een buitenstaander op. En als ik een nummer heb, heeft Josh daar het perspectief van een buitenstaander op. Het werkt heel goed; we hebben kritiek op elkaars nummers. En omdat we beleefd zijn, kunnen we elkaar zeggen: 'Nee, dat vind ik niks.'"

Wil je meer weten over de samenwerking tussen de broers, welke artiesten hen inspireren en over hun This Will Be Our Year-cover? Luister dan hieronder het hele gesprek met The Teskey Brothers.

Video niet beschikbaar

Meer soul en jazz

Luister voor meer soul, jazz, funk en disco elke zaterdag naar de NPO Radio 2 Soul Night van 18.00 tot 07.00 uur en het themakanaal NPO Soul & Jazz

Ster advertentie
Ster advertentie