Festival

Marcus King zingt in melancholische Homesick over heimwee

foto: Persfoto
  1. Nieuwschevron right
  2. Marcus King zingt in melancholische Homesick over heimwee

Dit weekend zendt NPO Radio 2 uit vanaf North Sea Jazz en staat de zender in het teken van het Soul Night ABC. Dit keer is de 'H' van onder anderen Homesick van Marcus King aan de beurt.

Leadzanger- en gitarist Marcus King heeft zijn talent niet van een vreemde. Vader Marvin King tourt in de jaren zeventig al door Amerika met zijn eigen bluesband. De 26-jarige Marcus focust zich op het album Carolina Confessions, waar de single van afkomstig is, op schuld en vergiffenis. Daarbij krijgt hij hulp van Grammy award-winnaar Dave Cobb en Black Keys-zanger Dan Auberbach. Het melancholische nummer Homesick gaat over een lange autorit waarin heimwee de overhand neemt. Er is voor de zanger nog maar één oplossing: de auto omkeren en terug naar huis rijden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nagenieten: NPO Radio 2 live vanaf North Sea Jazz

Van 8 t/m 10 juli hoorde je NPO Radio 2 live vanaf North Sea Jazz. Check hier onze overzichtpagina met interviews, sessies en meer!

Meer soul en jazz

Luister voor meer soul, jazz, funk en disco elke zaterdag naar de NPO Radio 2 Soul Night van 18.00 tot 06.00 uur en het themakanaal NPO Radio 2 Soul & Jazz

Ster advertentie
Ster advertentie