Festival

MEAU dolblij met Racoon-samenwerking: 'Echt een eer'

foto: Bullet-Ray
  1. Nieuwschevron right
  2. MEAU dolblij met Racoon-samenwerking: 'Echt een eer'

Met een splinternieuwe NPO Radio 2 TopSong op zak speelde MEAU op de eerste dag van Concert at SEA. In gesprek met Giel Beelen blikt de zangeres terug op haar optreden én op de samenwerking met Racoon op Dans M'n Ogen Dicht.

Het zijn gouden tijden voor MEAU. De 22-jarige zangeres stond onlangs al op Pinkpop en mocht zelfs twee keer optreden op de openingsdag van Concert at SEA. Een regenachtige eerste dag, maar dat mocht de pret niet drukken: "Ik vond het bijna zielig dat ik droog stond en het publiek niet", vertelt MEAU aan Giel. "Maar ondanks alles was het echt vet."

Samenwerking met Racoon

Vrijdag was ook nog eens de releasedatum van Dans M'n Ogen Dicht, de single die MEAU met Racoon opnam. De track viel gelijk in de smaak: de dj's van NPO Radio 2 riepen het nummer uit tot de nieuwe TopSong.

"Echt een eer", zegt MEAU over de samenwerking met de Zeeuwse band. "Ik was sowieso al fan van Racoon. Ik had een keer een versie van De Echte Vent gemaakt, dat werd toen De Echte Vrouw. Zij hadden dat gehoord en zij vonden dat heel mooi, toen vroegen ze mij om in hun voorprogramma te spelen."

De klik was er meteen, legt de singer-songwriter uit. Zanger Bart van der Weide benaderde haar dan ook al snel met de vraag om samen een nummer op te nemen. "Toen heb ik met Maarten [van Damme], die zit ook in Racoon, een eerste opzetje gemaakt. En dat vond Bart heel mooi, dus toen zei ik al snel: 'Hey Bart, je mag erbij.'"

Bekijk het volledige interview hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nagenieten: NPO Radio 2 live vanaf Concert at SEA

Van 30 juni t/m 2 juli vond Concert at SEA plaats en NPO Radio 2 was er ook het hele weekend bij. Check hier onze overzichtpagina's met interviews, speciale optredens en meer!

Ster advertentie
Ster advertentie