Festival
BNNVARA

Paskal Jakobsen is klaar voor Concert at SEA: 'Zo verschrikkelijk veel zin in'

foto: Bullet-Ray
  1. Nieuwschevron right
  2. Paskal Jakobsen is klaar voor Concert at SEA: 'Zo verschrikkelijk veel zin in'

Concert at SEA barst vanmiddag, na twee jaar pauze, eindelijk weer los op de Brouwersdam in Zeeland. BLØF-zanger Paskal Jakobsen, initiatiefnemer van het festival, blikt vooruit bij Jan-Willem Start Op: "Het is bijna surrealistisch."

Het door de leden van BLØF opgezette Concert at SEA is inmiddels een vaste waarde in het Nederlandse festivallandschap. Vanmiddag gaat de vijftiende editie van start, met een line-up met onder anderen Kensington, The Script, Racoon én natuurlijk BLØF zelf. Bij Jan-Willem Start Op blikt zanger Paskal Jakobsen vooruit op de terugkeer van het festival, na twee jaar afwezigheid.

'De energie van het publiek voelen'

"De sfeer is erg opgewekt. Iedereen heeft er zo verschrikkelijk veel zin in", vertelt Jakobsen, die Concert at SEA niet alleen mede organiseert, maar ook meerdere keren op het festival zal optreden. "We beginnen vanmiddag met Cøver at SEA. Dan hebben we een uur lang een hele kluit aan vrienden en vriendinnen op het podium, waarmee we covers gaan spelen." Daarbij zal ook materiaal van Doe Maar de revue passeren, als ode aan de onlangs overleden Henny Vrienten.

"Ik moet dan meteen door naar de kleedkamer om nog even alle nummers door te nemen met de Musketiers, mijn gelegenheidsband met Paul de Munnik en Bertolf", vervolgt Jakobsen. "En dan gaan we op het strandje optreden. Dat is voor mij nog wel spannend, dat is echt de allereerste keer dat we met deze band optreden."

Traditiegetrouw vormt BLØF op zaterdagavond de afsluiter van het festival, met een optreden dat integraal wordt uitgezonden op NPO Radio 2. "Ik kijk er het meest naar uit om het podium op te gaan en de energie van het publiek weer te voelen", verwijst de frontman naar de twee jaar afwezigheid van het festival. "Ik merkte het gisteren, toen waren we op het podium aan het oefenen. Dan kijk ik over het terrein en denk ik: wat is dit een absurd bijzondere plek voor een festival. En wat hebben we het toch gemist. Ik denk dat als we zaterdagavond de laatste akkoorden van onze show aanslaan, dat het best een emotioneel moment wordt."

Bekijk het hele gesprek hieronder:

Nagenieten: NPO Radio 2 live vanaf Concert at SEA

Van 30 juni t/m 2 juli vond Concert at SEA plaats en NPO Radio 2 was er ook het hele weekend bij. Check hier onze overzichtpagina's met interviews, speciale optredens en meer!

Ster advertentie
Ster advertentie