Festival

Acda en De Munnik over Nederlandse songteksten: 'Meer zorgvuldigheid bij nieuwe generatie'

foto: Bullet Ray
  1. Nieuwschevron right
  2. Acda en De Munnik over Nederlandse songteksten: 'Meer zorgvuldigheid bij nieuwe generatie'

Thomas Acda en Paul de Munnik komen tijdens de uitzending van Carolien Borgers vanaf HIER Festival in Rotterdam de studio binnenwandelen om te vertellen waarmee ze zich de afgelopen tijd hebben beziggehouden.

In de ruim tien jaar dat Acda en De Munnik los van elkaar muziek hebben gemaakt, is er veel veranderd op het vlak van Nederlandstalige popmuziek. Volgens Thomas Acda is het niveau van de Nederlandstalige teksten aanzienlijk hoger dan in de tijd dat zij begonnen, in de jaren 90. “De zorgvuldigheid die de nieuwe generatie in de teksten legt, zoals wij dat ook altijd deden, dat was in onze generatie niet altijd. Als het rijmt, is het ook goed.”

Terug naar de basis

Dit najaar verscheen het nieuwe studioalbum AedM, de eerste sinds 2012. Een van de favoriete nummers van Carolien op deze plaat is Maarten Missen, een eerbetoon aan Maarten van Roozendaal. “Onze basis was de theaterbasis”, aldus De Munnik. “Hij is alweer tien jaar geleden overleden, maar daarmee zijn wij opgegroeid. Het was heel duidelijk dat we daar wel een nummer over moesten schrijven.”

Ster advertentie
Ster advertentie