Ekdom In De Ochtend

De Kluis: Pearl Jam - 'Yellow Ledbetter'

  1. Nieuwschevron right
  2. De Kluis: Pearl Jam - 'Yellow Ledbetter'

Misschien wel de Kluis-plaat die het beste viel bij de luisteraars. Hij is ook wel te gek!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Soms krijgt Gerard geen reactie op de plaat die hij uit De Kluis haalt, soms het verzoek om 'm zo snel mogelijk weer weg te stoppen en soms... soms is eigenlijk iedereen lyrisch over het liedje wat je al tijden niet hebt gehoord.

Pearl Jam

Het gaat om een bandje dat je vast wel kent: Pearl Jam. Natuurlijk ken je dat, want er zijn weinig grotere acts uit de nineties te noemen. In 1992 kwam het legendarische liedje 'Jeremy' uit en dat werd een e-nor-me hit.

B-kantje

Maar als je het single'tje kocht en 'm op liet staan, kreeg je daarna de zogenaamde B-kant te horen. Dat was 'Yellow Ledbetter' en dat is altijd een fan favorite geworden. Gewoon een heel mooie plaat met een beetje Jimi Hendrix-achtige sound gemixt met die oude vertrouwde sound van Pearl Jam. Gewoon heel goed.

Greatest Hits

Het viel zo in de smaak dat hij ook een plekje kreeg op de Greatest Hits​ van Pearl Jam. Maarja... geen echte single, dus hoor je hem zelden. Gelukkig kon Gerard 'm een keer uit De Kluis halen en dat beviel ook heel erg bij jullie luisteraars. Zelden zo veel positieve berichten gehad.

>> Alle liedjes uit De Kluis

De Kluis: Pearl Jam - 'Yellow Ledbetter'

Ster advertentie
Ster advertentie