Ekdom In De Ochtend

De Kluis: Aretha Franklin - 'I Never Loved A Man'

  1. Nieuwschevron right
  2. De Kluis: Aretha Franklin - 'I Never Loved A Man'

Rob was aan de beurt en die kwam met een uitgebreid verhaal over deze Aretha Franklin-plaat uit De Kluis.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Rob en Jeroen doen het bij hun invalbeurt om en om. Dus omdat Jeroen de eerste plaat uit De Kluis mocht halen, is het nu aan Rob. Hij kwam eruit met een oudje van Aretha Franklin die je nooit meer hoort. Op zich al reden genoeg om te draaien, maar er hangt óók nog eens een goed verhaal aan vast.

Rick Hall

'I Never Loved A Man' hing in de lucht, doordat Rick Hall op 2 januari overleed. Heel erg jammer, want de muziekproducer uit het zuiden van de VS was verantwoordelijk voor een hele eigen, te gekke sound en daarbij behorende platen.

Muscle Shoals

Hij deed dat in zijn Muscle Shoals Studios: een kleine studio met voornamelijk witte muzikanten die met flinke regelmaat Afro-Amerikaanse zangers begeleidden. Het zorgde voor wat vreemde situaties, maar Rick Hall wist exact waar 'ie mee bezig was, want hij had muzikaal echt een paar keer bingo.

Voor het volledige verhaal verwijst Rob je met heel veel liefde door naar de Netflix-docu over de Muscle Shoals Studios.

Aretha Franklin

Eén van die verhalen erin was het verhaal van Aretha Franklin. Zij kwam in diezelfde studios om te zingen, maar het wilde maar niet lukken om iets moois te maken. Daar zijn beelden van en dat zit in die docu! Prachtig om te zien dat het ineens wél lukt en dat dat een te gekke track oplevert: 'I Never Loved A Man'.

Het werd een van de eerste successen van de later immer legendarische Aretha Franklin. En die mag je dus best weer eens op de radio slingeren!

>> Alle liedjes uit De Kluis

De Kluis: Aretha Franklin - 'I Never Loved A Man'

Ster advertentie
Ster advertentie