Ekdom In De Ochtend

Dan Auerbach live bij Ekdom in de Ochtend

  1. Nieuwschevron right
  2. Dan Auerbach live bij Ekdom in de Ochtend

Ook klein en akoestisch helemaal super!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Waar doet de naam Dan Auerbach je aan denken? Aan The Black Keys natuurlijk! Nu de band namelijk even op een laag pitje staat (ze zijn niet uit elkaar, no worries), brengt deze helft een nieuw album uit vol liedjes die net even anders klinken dan wanneer hij ze samen met zijn muzikale wederhelft Patrick Carney maakt. Dat is helemáál niet erg, want met het eerste liedje dat we van de plaat horen scoort hij meteen de NPO Radio 2 Topsong!

Mark Knopfler

Dat eerste liedje is 'Shine On Me' en is lekker vrolijk en zomers en er zit een bepaalde gitaarsound in die doet denken aan Mark Knopfler. Hoe zit dat, Dan?

Dan Auerbach strikte Mark Knopfler op zijn single, maar ontmoette hem nooit

Hij vond toen hij het schreef écht een plaatje waar Mark Knopfler wat mee kon. Eén verzoek op mail verder en even later kreeg hij de opnames van meneer Knopfler in zijn mailbox. Hij is dus te horen op de track, maar Dan heeft hem gek genoeg nog nóóít gezien.

Anyways. Dit liedje is al superleuk, dat smaakt naar meer voor het album. Daar moet je alleen nog tot juni op wachten. Gelukkig had 'ie wel tijd in zijn drukke schema om éven langs te wippen bij Wouter en Jeroen in de studio om daar voor het eerst ever 'Shine On Me' helemaal in zijn eentje te spelen.

Ster advertentie
Ster advertentie