Ekdom In De Ochtend

Muziek uit Nashville: Country Music Hall of Fame en Hollandse gitaren

  1. Nieuwschevron right
  2. Muziek uit Nashville: Country Music Hall of Fame en Hollandse gitaren

Country is een van de belangrijkste genres muziek die in Nashville floreerde, vandaar dat de Country Music Hall of Fame in Music City staat.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Na een dag Music Row te hebben verkend, was een ding wel duidelijk: een van de belangrijkste stromingen in de muziek die historische hoogtepunten beleefde in Nashville is country. Dus wat kun je beter doen dan de dag erna de Country Music Hall of Fame bezoeken?

Country Music Hall of Fame

Dat is een Walhallah voor de muziekliefhebber. Of je nu alle liedjes van Johnny Cash mee kunt zingen of nog nooit van Jerry Lee Lewis hebt gehoord, een bezoekje aan dit museum zorgt ervoor dat je alles te weten komt van de muzikanten die deze stroming zo populair hebben gemaakt. Mooie verhalen over de songtekst van Dolly Parton, de auto met 24-karaats gouden koplampen die Elvis eigenhandig naar het gebouw reed en platencontracten van Johnny Cash... alles is er te vinden. En dan hebben we de immense hoeveelheid gouden platen en de bizar vormgegeven Hall of Fame zélf niet eens benoemd.

Hollandse gitaren

Wat ook opviel in het museum, waren de gitaren. Heel veel, in alle soorten en maten. Heel toevallig woont in de suburbs van Nashville een Nederlandse gitaarbouwer met een roemrijk verleden als manager van Herman Brood, ook was hij eigenaar van meerdere platenlabels en naast de muziek bracht ook de liefde hem naar Nashville.

Niet alleen heeft Johnny Depp een van zijn gitaren op eBay gekocht, ook de gitarist van Adele speelt graag liedjes en Gibson himself noemde het de perfecte gitaar. Evert zit vol met mooie verhalen en schreef er zelfs een boek over. Over Nashville-eregast Willie Nelson had hij ook de nodige anekdotes. Zo werd hij door een van zijn verdachte "bewakers" opgewacht bij de poort, maar wel met open armen, want als je uit Nederland komt, dan kun je qua drugsgebruik altijd scoren bij Willie.

More, more, more!

Na twee dagen hebben we nog steeds het gevoel dat we maar een minitipje van de ijsberg hebben meegepikt van wat muzikaal Nashville allemaal te bieden heeft. Mooi! Want we hebben nog drie dagen voor de boeg!

Ster advertentie
Ster advertentie