Ekdom In De Ochtend

Sjoemelsoftware moet woord van het jaar worden

  1. Nieuwschevron right
  2. Sjoemelsoftware moet woord van het jaar worden

We voorspelden al: sjoemelsoftware wordt het woord van het jaar. De Onze Taal-verkiezing is in the pocket, nu de Van Dale nog. #stemsjoemelsoftware

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Die bovenstaande tweet. Zie je die? Zie je de datum? Juist ja, dat was op 19 oktober 2015 toen we (of eigenlijk voornamelijk Pieter) de Nostradamus uithingen en een voorspelling deden: sjoemelsoftware wordt het woord van het jaar.

>> STEM NU VOOR SJOEMELSOFTWARE ALS WOORD VAN HET JAAR

Hadden we tot 21 september nog nooit van sjoemelsoftware gehoord, is het krap twee maandjes later niet meer uit ons vocabulaire weg te denken. Heiko Jessayan is verantwoordelijk voor de geboorte van het woord. Hij liet op die bewuste 21 september sjoemelsoftware officieel het levenslicht zien in het artikel Sjoemelsoftware stort VW in diepe crisis in het Financieele Dagblad en hing even met Gerard aan de lijn.

One down, one to go

Terug naar de voorspelling van Pieter: die is voor de helft al uitgekomen. Genootschap Onze Taal heeft het woord namelijk al uitgeroepen tot Woord van het Jaar. Technisch gezien heeft Pieter al gelijk gekregen, maar de pijlen waren toch iets meer gericht op 'de' verkiezing van het Woord van het Jaar, die van de Van Dale.

>> STEM NU VOOR SJOEMELSOFTWARE ALS WOORD VAN HET JAAR

Plan de campagne

Bij Van Dale kon je je suggestie indienen voor het woord van het jaar en sjoemelsoftware is al door die eerste ronde heen. Je kunt nú de winst binnenslepen, dus... #stemsjoemelsoftware!

>> STEM NU VOOR SJOEMELSOFTWARE ALS WOORD VAN HET JAAR

Ster advertentie
Ster advertentie