Eddy's Nachtwacht
PowNed

André van Duin over zijn coming-out: 'Het ging eigenlijk allemaal zo vanzelf'

foto: NPO Radio 2/Bullet-Ray van Olphen
  1. Nieuwschevron right
  2. André van Duin over zijn coming-out: 'Het ging eigenlijk allemaal zo vanzelf'

Andre van Duin is op bezoek bij Eddy Keur tijdens Eddy's Nachtwacht. Van Duin vertelt hoe het voor hem was om uit de kast te komen en waarom hij een grote liefde heeft voor Franse chansons.

Op jonge leeftijd besefte Van Duin al dat hij op jongens viel. "Ik weet nog wel dat ik op de lagere school, dus voor m'n twaalfde, jongens wel erg interessant vond." André heeft het ook over zijn eerste liefde, die hij leerde kennen toen hij 16 of 17 jaar was. Het moment dat hij uit de kast kwam noemt Van Duin "een beetje raar." Zo vertelt hij: "Mijn vader en moeder vonden het heel normaal dat ik met jongens thuiskwam. Het ging eigenlijk allemaal zo vanzelf."

L'Amour des chansons

De komiek heeft een grote liefde voor Franse muziek, waaronder Charles Aznavour. "Ik ben gewoon een erg sfeergevoelig mens - ik brand ook altijd kaarsjes. Ik hou van dat romantische gedoe."

André van Duin heeft een lastig anderhalf jaar achter de rug en vertelt Eddy Keur hoe het nu met hem gaat. Beluister het hele gesprek hieronder:

André van Duin bij Eddy's Nachtwacht

30 MINUTEN RAUW

Eerder deze week was André van Duin ook te gast in de podcast 30 MINUTEN RAUW. Daar vertelde hij Ruud de Wild openhartig over het verlies van zijn partner Martin en het vinden van een nieuwe liefde.

Eddy's Nachtwacht

Je hoort Eddy's Nachtwacht iedere zaterdag tussen 00.00 en 02.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie