De Wild In De Middag
KRO-NCRV

Filemon Wesselink over het laatste interview met Pim Fortuyn

  1. Nieuwschevron right
  2. Filemon Wesselink over het laatste interview met Pim Fortuyn

De eerste aflevering van een nieuw seizoen 30 MINUTEN RAUW is hier. Met als eerste gast Filemon Wesselink. Ruud praat met hem over monogamie, drugsgebruik bij BNN en datgene waarin Ruud en Filemon iets gemeenschappelijk hebben: Pim Fortuyn.

30 Minuten met Filemon

Filemon betrad de radiowereld via een opleiding bij BNN (nu BNNVARA) en werd verslaggever, onder andere bij 3FM. Hij werd bekend van Spuiten en Slikken en Try Before You Die. Hij is de laatste persoon geweest om Pim Fortuyn te interviewen. Daar haakt Ruud op in: "Wij hebben iets gemeen. Dat is de allerlaatste Pim Fortuyn. Hoe kijk je daar op terug?". "Iets wat ver weg voelt. Ook," antwoordt Filemon. Ruud: "Omdat het heel lang geleden is?" Filemon: "Nee, niet omdat het lang geleden is, maar het voelde toen al afstandelijk. Ik heb hem geïnterviewd, ik ben weggegaan en ondertussen is hij vermoord. Maar daar heb ik allemaal niks van meegekregen. Dus dat voelt nog steeds als een soort onwerkelijk film waar ik half in mee heb gespeeld, maar in de echte plotscenes ben ik niet aanwezig geweest."

Luister hieronder de aflevering van 30 MINUTEN RAUW met Filemon Wesselink:

#1 - 30 MINUTEN RAUW met Filemon Wesselink (S05) - 30 MINUTEN RAUW door Ruud de Wild

HOE TE BELUISTEREN?

Elke dinsdag is er een nieuwe aflevering van 30 MINUTEN RAUW. Deze is te beluisteren in de NPO Radio 2-app en via iTunes.

Liever de RSS-feed toevoegen aan je eigen service? Dat kan! Vind de RSS-feed via deze link en voeg hem toe. Fijne RSS readers zijn bijv. Feedly, Netvibes, Newsblur en The Old Reader.

MEER PODCAST VAN NPO RADIO 2

Naast deze podcast van Ruud hebben we ook nog andere toffe podcasts van NPO Radio 2 voor je! Check ze hier allemaal.

DE WILD IN DE MIDDAG

Je hoort Ruud de Wild elke werkdag van 16.00 tot 18.00 uur met De Wild In De Middag op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie