De grote Radiocollecte voor KWF
AVROTROS

In herinnering: Barts vriend Erik Jan

foto: NPO Radio 2
  1. Nieuwschevron right
  2. In herinnering: Barts vriend Erik Jan

Erik Jan in ’t Veld was een goede vriend van Bart en een enthousiast deelnemer aan de KWF Collecteweek. In december 2022 is hij helaas overleden aan de gevolgen van darmkanker. Tijdens de grote Radiocollecte voor KWF spreekt Bart met Danielle, de vrouw van Erik Jan. Ze hebben het over zijn inzet voor het KWF en de tijd na zijn overlijden.

Eind 2018 werd de kanker bij Erik Jan gediagnosticeerd. Hij vond het moeilijk om de aanwezigheid van zijn ziekte te accepteren, zo vertelt Bart. Tot enkele weken voor zijn overlijden trad zijn wilskracht en doorzettende mentaliteit op de voorgrond.

'Opgeven is geen optie'

Een jaar geleden zat Erik Jan nog bij Bart in de uitzending tijdens 100 uur voor KWF. Hij had toen net te horen gekregen dat de kanker in zijn wervels was uitgezaaid. Erik Jan vond het belangrijk om zijn verhaal te delen en deed dat met zijn motto: ‘opgeven is geen optie.’ Danielle wil zijn boodschap graag doorgeven en vraagt namens hem aandacht voor het KWF.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De grote Radiocollecte voor KWF

NPO Radio 2 zet zich vanaf maandag 4 september een week lang in voor KWF Kankerbestrijding. Tot en met vrijdag 8 september maken de dj’s zich onder de noemer De grote Radiocollecte voor KWF sterk voor het goede doel en helpen zij collecteren tijdens de KWF Collecteweek.

Ster advertentie
Ster advertentie