100 uur voor KWF

Barts vriend Erik Jan na nieuwe diagnose: 'Alsof je van glas bent'

foto: Emma Pot
  1. Nieuwschevron right
  2. Barts vriend Erik Jan na nieuwe diagnose: 'Alsof je van glas bent'

Erik Jan is een goede vriend van Bart. In 2018 kreeg hij het schokkende bericht dat er darmkanker bij hem was vastgesteld. Sindsdien komt hij ieder jaar tijdens 100 uur voor KWF langs om te vertellen hoe het met hem gaat.

Barts goede vriend Erik Jan rijdt vandaag mee met de Collectebus. Erik Jan kreeg in 2018 de diagnose darmkanker, waarna er flink wat jaren van ups and downs volgden. Het ging een tijdje erg goed met ‘m, maar sinds een paar weken heeft Erik Jan helaas toch weer te horen gekregen dat er kanker in z’n wervels is uitgezaaid.

'Je raakt de grip kwijt'

"Het is alsof je ineens van glas bent. Het is ontzettend spannend, want je weet niet meer zo goed wat wel en niet kan", vertelt Erik Jan. Ondanks zijn ziekte bleef hij al die tijd erg positief. "Zolang je zelf actief bent, heb je het idee dat je ermee aan het werk bent, maar als je niet meer kan bewegen, ben je die grip kwijt. Ik moet die nagel er weer achter krijgen om het positieve weer op te pakken". Luister hier het hele gesprek tussen Bart en Erik Jan terug:

100 uur voor KWF

NPO Radio 2 zet zich vanaf maandag 5 september 14.00 uur een week lang in voor KWF Kankerbestrijding. Tot en met vrijdag 9 september 18.00 uur maken vijf dj-teams 100 uur radio voor het goede doel en helpen zij collecteren tijdens de KWF Collecteweek. Wil je doneren en een plaat aanvragen? Klik hier voor meer informatie.

Ster advertentie
Ster advertentie