De Albumshow met Corné Klijn
AVROTROS

Corné Klijn interviewt Robbie Williams

foto: Screenshot Zoom call
  1. Nieuwschevron right
  2. Corné Klijn interviewt Robbie Williams

Robbie Williams is 25 jaar solo-artiest en ter gelegenheid van zijn jubileum-album XXV mocht Corné Klijn hem interviewen, exclusief voor de Nederlandse radio. Corné wist hem alvast te ontfutselen dat er in 2023 een wereldtournee komt!

Voor zijn nieuwe album XXV en om te vieren dat hij inmiddels al 25 jaar solo-artiest is, heeft Robbie Williams zijn grootste hits en favoriete nummers in een nieuw jasje gestoken. Daarvoor schakelde hij de hulp in van ons eigen Metropole Orkest. Corné Klijn vroeg Robbie tijdens een Zoom-interview de oren van het hoofd.

Hollands glorie

Zo vroeg Corné waarom Robbie Williams gekozen heeft voor het Nederlandse Metropole Orkest. Daar zijn volgens de Britse zanger twee redenen voor: "Ten eerste: ze zijn net zo goed, zo niet beter dan andere orkesten. En twee: ze zijn goedkoper! Want ook in de muziekbusiness moet er bezuinigd worden. Maar dat neemt niets weg van het talent van het Metropole Orkest. Ik kan ze iedereen aanraden en ik wil graag weer met ze werken."

Live

Gaat Robbie nog live-concerten geven met het Metropole Orkest? "Ik ga niet met ze op tournee, want dat is veel te duur. Maar een eenmalig concert lijkt me wel tof. In Nederland? Wie zal het zeggen. Ik heb in ieder geval al wel een locatie in gedachten: de Westergasfabriek in Amsterdam. Maar ik ga volgend jaar in ieder geval op wereldtournee en dan doe ik Nederland zéker aan."

Volwassener en met meer karakter

Het viel Corné bij het beluisteren van XXV op dat Robbie's stem anders klinkt dan vroeger. "Klopt!" zegt Robbie. "Ik vind dat 'ie volwassener klinkt, niet zo dun meer en met veel meer karakter. Vroeger had ik weinig vertrouwen in mijn zangcapaciteiten en daarom verzon ik die hele Robbie-act eromheen; om die twijfel te verbloemen. Maar ik haat mijn stem niet meer, ik kan tegenwoordig eigenlijk best goed zingen!"

Drugsverslaving

Tijdens het gesprek was Robbie ook heel open over zijn drugsverslaving. Cocaïne zorgde ervoor dat hij zichzelf in de periode 1995 tot 2001 helemaal geweldig vond. "Door coke ging ik denken dat ik de meest fantastische persoon op aarde was en werkelijk alles kon", vertelt Robbie. "Gelukkig ging dat waanbeeld gepaard met een hoop geluk. En een klein beetje talent, ha ha!". Hoe Robbie Williams verder terugkijkt op zijn 25 jaar als solo-artiest hoor en zie je verder in het hele interview hieronder.

Kijk hier het hele interview van Corné met Robbie Williams:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Albumshow

Je hoort De Albumshow elke zondagavond tussen 21.00 en 00.00 uur. Corné Klijn kiest voor iedere uitzending een album van de week uit, waarvan hij elk uur een nummer draait en vertelt over de totstandkoming. Deze week staat XXV van Robbie Williams centraal.

Ster advertentie
Ster advertentie