De Albumshow met Corné Klijn
AVROTROS

Frontman Eloi Youssef verlaat Kensington met akoestisch album Unplugged

foto: Joyce Hoedelmans
  1. Nieuwschevron right
  2. Frontman Eloi Youssef verlaat Kensington met akoestisch album Unplugged

Deze maand kwam het onverwachte bericht dat zanger Eloi Youssef de band Kensington gaat verlaten. De schok onder fans is groot, maar voordat de band zonder hem verdergaat brengen ze nog een knaller van een akoestisch album uit.

Unplugged, het nieuwe album dat vandaag is verschenen, is het laatste wapenfeit van de groep met Eloi als frontman. De band wilde al jaren een akoestische plaat gaan maken en in september van dit jaar kwam die droom uit. Het live-album werd opgenomen tijdens 3 uitverkochte shows in het Utrechtse TivoliVredenburg. Kensington werd tijdens deze concerten bijgestaan door een strijkerskwartet en blazers waardoor de nummers een hele nieuwe imposante lading krijgen. “Dat was een onwerkelijke ervaring’, zegt de band er zelf over.

Quote

Het waren voor ons de eerste echte gigs na de corona-crisis. Die ontlading hoorde je terug in het publiek.

Kensington over de concertreeks

Niet alleen de grote hits van Kensington zijn in een akoestisch jasje te horen op de nieuwe plaat, maar ook fan-favorieten én zelfs een eerder niet-uitgebracht nummer dat al die tijd op de plank was blijven liggen: Composure.

Casper Starreveld, Jan Haker en Niles Vandenberg willen nog verder met Kensington maar hoe zij dat precies gaan doen is voorlopig nog onbekend. Unplugged is voor nu in ieder geval een groots afscheidscadeau voor de fans en deze week Album van de Week op NPO Radio 2.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Album van de Week

In de Albumshow licht Corné Klijn iedere week een nieuw album uit dat bekroond wordt tot Album van de Week.

De Albumshow

Je hoort Corné Klijn iedere zondagavond tussen 18.00 en 20.00 met De Albumshow op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie