De Albumshow met Corné Klijn
AVROTROS

Trails of Fails van Anouk is Album van de Week

foto: Anouk - Trails of Fails
  1. Nieuwschevron right
  2. Trails of Fails van Anouk is Album van de Week

Trails of Fails, de nieuwe plaat van Anouk, is door De Albumshow gekozen tot NPO Radio 2 Album van de Week.

Het Album van de Week is dit keer eigenlijk een EP van de Week, want de nieuwe plaat van Anouk, Trails of Fails, bestaat uit ‘slechts’ 7 nummers die bij elkaar 23 minuten duren. Trails of Fails is één van haar kortste albums, maar wel een hele mooie.

Het mini-album is een rustige zangplaat geworden waarop Anouk de luisteraar meeneemt in haar liefdesperikelen en de heftige coronatijd die ze beleefde. Ze zingt daarbij volledig in het Engels, in tegenstelling tot haar vorige album Wen D'r Maar Aan.

Heftige covid-periode

De basis voor Trails of Fails legde Anouk in het begin van de coronaperiode, toen ze een maand vastzat in een hotel in Marokko. Eenmaal thuis ging ze vanwege haar astmaproblemen een jaar in zelfquarantaine. Helemaal alleen, zonder haar vriend Dominique en haar kinderen. Een heftige tijd, maar wel een goede voedingsbodem voor nieuwe liedjes.

De stoere rockchick van weleer laat zich op dit album van haar meest kwetsbare kant horen. Zoals op het prachtige Spring on a Winter's Day, dat je weer doet beseffen wat voor ijzersterke stem Anouk heeft.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Album van de Week

In de Albumshow licht Corné Klijn iedere week een nieuw album uit dat bekroond wordt tot Album van de Week.

De Albumshow

Je hoort Corné Klijn iedere zondagavond tussen 18.00 en 20.00 met De Albumshow op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie