Livemuziek
BNNVARA

Miniconcert van BLØF: Bitterzoet en We Doen Wat We Kunnen live!

foto: Bullet-ray van Olphenfoto: Bullet-ray van Olphen
  1. Nieuwschevron right
  2. Miniconcert van BLØF: Bitterzoet en We Doen Wat We Kunnen live!

Met lege handen kwamen de mannen van BLØF vanochtend zeker niet. Ze brachten zo'n dertig flightcases vol instrumenten én de primeur van Bitterzoet naar de NPO Radio 2 studio.

Dertig. Een leeftijd die de één vol afgrijzen tegemoetziet en de ander uitbundig viert. Ook de leeftijd van BLØF, die al dertig jaar bladzijdes vol muziekgeschiedenis schrijft met nummers als Liefs Uit Londen, Dansen Aan Zee en Zaterdag. Gisteravond voegden ze daar weer een nieuwe alinea aan toe met de release van Bitterzoet. Een single om hun 30-jarig jubileum te vieren. "Het is een beetje dubbel, aan de ene kant wil je dat wel vieren. Want je moet je dertigste verjaardag wel vieren", legt zanger Paskal Jakobsen uit. "Aan de andere kant denk je wel 'Jezus'. Hoe ouder je wordt, hoe minder je eigenlijk de nadruk wilt leggen op het feit dat je niet meer jong bent."

'Concessieloos album'

Hun jubileum zal daarentegen niet onopgemerkt voorbijgaan. BLØF heeft twee gigantische Ziggo Dome concerten in het vooruitzicht. Naast die concerten is er meer positief aan het 'ouder worden' van de band, zo vertelt Paskal: "Er moet ook niet zoveel meer, dus je kunt gewoon vooral maken wat je zelf heel graag wilt maken en wat voor ons goed voelt." Iets wat je ook terug gaat horen op het nieuwe album, Polaroid, dat 8 april uitkomt. "Op één of andere manier is dit meer dan andere albums gemaakt om live te spelen. Want we hadden dat ook voor ogen. Er staan een stuk of drie tracks op die zes, zeven, acht minuten zijn. We hebben dat hele idee van 'Er moeten hits op staan' ook gewoon losgelaten. Het is een vrij concessieloos album geworden."

Bekijk het miniconcert van BLØF hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie