100 uur voor KWF

Orgel Joke staat in de Collectebus stil bij haar overleden echtgenoot

foto: Emma Pot
  1. Nieuwschevron right
  2. Orgel Joke staat in de Collectebus stil bij haar overleden echtgenoot

Joke Meijer, beter bekend onder de naam Orgel Joke, was maandagavond te gast bij Wouter en Frank tijdens 100 uur voor KWF. Op de geboortedag van haar man Robert vertelt ze over zijn overlijden aan kleincellige longkanker 2,5 jaar geleden.

Joke vertelt over de complexiteit van kleincellige longkanker. "Het is een vorm van kanker waarbij de longkanker in al je cellen gaat zitten, het verspreidt zich heel snel. Bij gewone longkanker kunnen ze je longen bestralen of een deel weghalen. Maar bij kleincellige longkanker gaat dat niet. Als ze er dan achter komen dat je het hebt dan ben je eigenlijk al te laat." Joke vindt het belangrijk dat er veel geld opgehaald wordt tijdens de Collecteweek van KWF. Er moet nog veel gebeuren, want kleincellige longkanker is nog steeds heel lastig te behandelen.

5 september is voor Joke een bijzondere maar ook moeilijke dag: het was de verjaardag van haar man Robert. "Vlak voordat hij stierf, zei hij: 'Dit is mijn laatste feestje.' Hij was blij dat hij uit zijn lijden was verlost en dat hij rust kreeg." Tijdens haar bezoek aan de Collectebus vraagt ze voor haar echtgenoot Mag ik dan bij jou van Claudia de Breij aan. Een beladen nummer voor Joke; haar man wilde dit nummer graag gespeeld hebben op zijn uitvaart. Vriendin en zangeres Maaike Nabuurs heeft het nummer destijds voor het gezin gezongen.

Wout vraagt zich af hoe Robert het succes van Joke, die na zijn dood viral ging met video's waarin ze op een orgel speelde, zou beleven. "Ik hoop dat hij vanaf een wolk naar me kan kijken en dat hij trots op me is."

Benieuwd naar het hele interview? Bekijk het hieronder.

100 uur voor KWF

NPO Radio 2 zet zich vanaf maandag 5 september 14.00 uur een week lang in voor KWF Kankerbestrijding. Tot en met vrijdag 9 september 18.00 uur maken vijf dj-teams 100 uur radio voor het goede doel en helpen zij collecteren tijdens de KWF Collecteweek. Wil je doneren en een plaat aanvragen? Klik hier voor meer informatie.

Ster advertentie
Ster advertentie