100 uur voor KWF

Van Velzen speelt nummer dat is geschreven voor zijn overleden vader

foto: Bullet-Ray
  1. Nieuwschevron right
  2. Van Velzen speelt nummer dat is geschreven voor zijn overleden vader

Roel van Velzen speelde live tijdens 100 uur voor KWF zijn nummer Nu Het Er Op Aankomt, speciaal geschreven voor zijn overleden vader.

Voor de KWF Collecteweek doopte Ruud de Wild 30 MINUTEN RAUW voor één week om tot 30 MINUTEN ROUW, waarin hij in gesprek gaat met een BN’er die een dierbare is verloren aan kanker. Zo ook met Roel van Velzen. In 2017 verloor hij zijn vader aan deze verschrikkelijke ziekte. "Ineens zaten we daar aan de keukentafel en het werd zo'n bizarre andere ochtend. Had ik nooit verwacht", vertelt Ruud. Roel vertelt verder: "We hebben het gehad over het overlijden van mijn vader. Ik denk dat ik er ineens aan toe was. Als je mij een paar maanden daarvoor had gevraagd, dan had ik nee gezegd. Ik schrok er ook een beetje van hoe diep we meteen gingen en hoe vertrouwd ik mij voelde bij jou en wat eruit kwam."

Eerbetoon

In februari heeft Van Velzen het nummer Nu Het Er Op Aankomt uitgebracht. Speciaal geschreven voor zijn vader. Destijds liet hij via Instagram weten: "Toen mijn vader overleed, voelde ik meteen dat ik een lied wilde schrijven over zijn inspirerende leven, over onze bijzondere band en over onze laatste reis samen. Nog nooit lag de lat in mijn hoofd zó hoog. Want hoe vind je de juiste woorden? Wanneer is het goed? Hoe vat je zo iets groots samen in een lied? En nu opeens is het af."

"Het eerbetoon is nooit mooi genoeg", vertelt Roel over het nummer tijdens 100 uur voor KWF. Wat voelt hij zodra hij het nummer speelt en de beelden van de videoclip ziet? "Alles tegelijkertijd. Je bent ontzettend verdrietig dat hij er niet meer is. Ik voel hem nog en zijn energie is er ook nog. Dit liedje is er nu. Dit is een fijn moment in de show om even aan hem te denken. Het is heel dubbel om te spelen, maar vooral heel fijn."

Luister hieronder naar de liveversie van Nu Het Er Op Aankomt:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Roel van Velzen te gast in 30 MINUTEN ROUW

Speciaal voor de KWF Collecteweek doopt Ruud de Wild 30 MINUTEN RAUW voor één week om tot 30 MINUTEN ROUW, waarin hij in gesprek gaat met een BN’er die een dierbare is verloren aan kanker. In deze aflevering spreekt Ruud met Roel van Velzen.

Luister hier naar de hele aflevering.

Tijdens 100 uur voor KWF speelde Van Velzen ook zijn nieuwe nummer Ondersteboven. Luister hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie