100 uur voor KWF

Miss Montreal na overlijden stiefvader: 'Ik wist niet of ik het recht had om pijn te hebben'

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Miss Montreal na overlijden stiefvader: 'Ik wist niet of ik het recht had om pijn te hebben'

In het kader van 100 uur voor KWF heeft Giel Beelen de QR-ketting in het leven geroepen. Iedere avond wordt de ketting doorgegeven aan iemand die iets te maken heeft gehad met kanker. Giel belde gisteravond met Miss Montreal over het verlies van haar stiefvader Gerben.

Sanne Hans' stiefvader overleed drie jaar geleden vrij plotseling op 56-jarige leeftijd aan kanker. "Ik had een stiefvader, of zoals ik hem noemde bonusvader, een man van twee meter vier, die werd ineens heel erg ziek en ging heel snel dood", vertelt de zangeres aan Giel. "Mijn moeder was toen net getrouwd met hem en ze waren daarvoor ook al vijftien jaar samen. Ik weet dus niet of hij wilde trouwen omdat hij al wist dat hij ziek was en wij niet, dat blijft altijd nog de vraag. Mijn moeder schrok daar enorm van, wij allemaal natuurlijk. Je krijgt dan veel steun van mensen en dat is heel erg lief, maar mijn moeder bleef wel in haar eentje over."

Moeite met schrijven

Sanne vertelt dat ze toentertijd veel moeite had met het schrijven van nieuwe muziek. "Ik wist niet wanneer ik iets mocht voelen en of ik ook het recht had om pijn te hebben", vervolgt ze. Het eerste nummer dat ze schreef was Hier, een nummer dat veel los maakt bij Sanne: "Dat was eigenlijk het besefmoment dat ik nog nooit zoiets had meegemaakt. Daarover voelde ik me best stom, ik dacht echt: wat is dit allemaal? Het was heel fijn om dat op papier te zetten. Hier is tot de dag van vandaag nog steeds mijn favoriete nummer om live te spelen." Ze beschrijft hoe het weliswaar zwaar is om het nummer te spelen, maar dat ze er toch altijd een positief gevoel aan overhoudt.

Miss Montreal speelde Hier live in het Muziekcafé. Luister hieronder het nummer.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Naast Hier schreef Sanne nog meer muziek over die periode en hoe zij zich als directe nabestaande voelde. Ze maakte hierover ook het nummer Het Liefst met jou: “Dat is echt mijn ode aan hem en aan mijn moeder.”

Benieuwd naar het hele gesprek? Bekijk het fragment hieronder.

100 uur voor KWF

NPO Radio 2 zet zich vanaf maandag 5 september 14.00 uur een week lang in voor KWF Kankerbestrijding. Tot en met vrijdag 9 september 18.00 uur maken vijf dj-teams 100 uur radio voor het goede doel en helpen zij collecteren tijdens de KWF Collecteweek. Wil je doneren en een plaat aanvragen? Klik hier voor meer informatie.

Ster advertentie
Ster advertentie