100 uur voor KWF

Bijzondere aanvragen van luisteraars tijdens 100 uur voor KWF

foto: Emma Pot
  1. Nieuwschevron right
  2. Bijzondere aanvragen van luisteraars tijdens 100 uur voor KWF

NPO Radio 2 zet zich een week lang in voor KWF Kankerbestrijding. Naast mooie interviews en bijzondere bezoekjes draaien wij ook verzoekjes. Als je doneert voor het KWF via nporadio2.nl/kwf kan je daarna een plaat aanvragen en dat wordt veelvuldig gedaan.

Here Comes The Sun - The Beatles

Merel: "Mijn vrouw was 34 toen ze de diagnose uitgezaaide darmkanker kreeg. Ik was 28. Het heeft ons leven totaal veranderd. Nu, zes jaar later, zijn we dankbaar dat ze er nog steeds is. We genieten van het leven. Dit jaar zijn we getrouwd en onze vaders hebben ons weg gegeven op dit prachtige nummer. Bedankt voor deze prachtige actie!"

You've Got A Friend - Carole King

Anneke: "Vandaag is het zeven jaar geleden dat mijn moeder overleed aan kanker. We waren allebei ontzettende fan van Carole King. Ik had tegen mijn man gezegd: "Als je me een keer echt wilt verrassen, neem me dan mee naar Carole King." Een paar maanden voor het overlijden van mijn moeder kwam ze voor het eerst in 30 jaar naar Europa. Ze trad op in Hyde Park in Londen. En mijn moeder, m'n lief, m'n zus en ik gingen er heen. Het werd een magische avond en een weekend om nooit te vergeten."

L'Enfer - Stromae

Ilonka: "Het nummer staat voor mij voor hoop ook al zit je diep."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Laten We Dansen - Diggy Dex

Tanja: "Ik wil hiermee mijn vader laten weten dat ik hem steun in zijn strijd tegen kanker. Mijn vader heeft vandaag zijn derde bestraling. Door een nieuw apparaat waar er nu twee van zijn in Nederland hoeft hij maar vijf keer bestraald te worden in plaats van 20 keer. Heel fijn want hij is heel bang. Ik wil laten weten dat ik keitrots op hem ben en er voor hem ben. Ga zo door. Want door onderzoek en geld is dit nieuwe apparaat ook mogelijk gemaakt. Zet hem op pap. Love you."

Sure Knows Something - KISS

Peter: "Dit nummer brengt me altijd terug naar mijn jeugd toen ik mijn beide ouders nog had. Mijn vader ben ik in 2017 verloren aan blaaskanker, maar muziek sleept me altijd door moeilijke tijden heen."

Almost Hear You Sigh - The Rolling Stones

Bas: "Ik liep Charlie Watts in december 2019 tegen het lijf in Parijs. Ik ben al Stones-fan vanaf 1995 en als je dan met Charlie op de foto mag, wat moet je dan nog meer zeggen. Dit nummer is lekker rustig en heerlijk ritme"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Let Love Rule - Lenny Kravitz

Mascha: "Dit is niet perse mijn favoriete plaat, maar wel een heel goed nummer. Als iedereen, naast een donatie aan KWF, zich meer laat leiden door liefde, dan zal iedereen daar beter van worden. Succes met deze actie!"

Vraag ook jouw favoriete nummer aan tijdens 100 uur voor KWF

NPO Radio 2 zet zich vanaf maandag 5 september 14.00 uur een week lang in voor KWF Kankerbestrijding. Via de QR-code op deze pagina kun je doneren voor KWF en ook meteen jouw favoriete plaat aanvragen. Kijk je via mobiel? Klik dan hier om te doneren en een plaat aan te vragen. Vragen over KWF? Lees hier het antwoord op de meeste gestelde!

Ster advertentie
Ster advertentie