100 uur voor KWF

Veelgestelde vragen over 100 uur KWF

foto: Emma Pot
  1. Nieuwschevron right
  2. Veelgestelde vragen over 100 uur KWF

NPO Radio 2 zet zich een week lang in voor KWF Kankerbestrijding. Heb jij een vraag over doneren, een plaat aanvragen of over de actie? We hebben hier de antwoorden op veelgestelde vragen voor je verzameld.

100 uur voor KWF

1. Wanneer hoor je 100 uur voor KWF op NPO Radio 2?

NPO Radio 2 zet zich vanaf maandag 5 september 14.00 uur een week lang in voor KWF Kankerbestrijding. Tot en met vrijdag 9 september 18.00 uur maken vijf dj-teams 100 uur radio voor het goede doel en helpen zij collecteren tijdens de KWF Collecteweek. Vier dj-duo’s trekken een week lang door heel Nederland en maken overdag uitzendingen in en rond de NPO Radio 2 Collectebus. Het vijfde presentatieteam verzorgt de uitzendingen in de avond en nacht vanuit de studio in Hilversum. Via een QR-code op de bus, bij de dj’s of via nporadio2.nl en app van NPO Radio 2 kunnen luisteraars een donatie doen en ook meteen een plaat aanvragen.

Stefan Stasse houdt gedurende de week de statistieken bij: welk team verzamelt de meeste donaties, hoeveel kilometers heeft de Collectebus al gemaakt en welke verzoekjes komen er binnen? Ook verzorgt hij reportages over het belang van de donaties.

2. Welke dj-teams zijn er?

  • Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte: 06.00 – 10.00 uur
  • Annemieke Schollaardt en Bart Arens: 10.00 – 14.00 uur
  • Gijs Staverman en Ruud de Wild: 14.00 – 18.00 uur
  • Wouter van der Goes en Frank van ’t Hof: 18.00 – 22.00 uur
  • Giel Beelen, Rick van Velthuysen en Desiree van der Heiden: 22.00 – 06.00 uur

3. Hoe kan ik de uitzending volgen?

100 uur voor KWF is 24 uur per dag te volgen op de radio. Natuurlijk is alles ook online te volgen via onze site en de gratis NPO Radio 2 app.

Favoriete plaat aanvragen

Hoe kan ik mijn favoriete plaat aanvragen tijdens 100 uur voor KWF?

Na donatie, via onderstaande QR-code of deze link, krijg je de mogelijkheid om jouw favoriete plaat door te geven door middel van een formulier.

foto: KWF

Doneren

1. Waarmee scan je de QR-code?

Met je bankieren app, de camera van je smartphone of met een QR-scanner app.

2. Hoe weet je zeker dat het veilig is?

Het blijft altijd belangrijk om goed te controleren of het bedrag en de ontvanger juist zijn voordat je de betaling goedkeurt.

Een iDEAL QR-code kun je herkennen aan het iDEAL-logo in het midden van de QR-code. Een geldige iDEAL QR-code is extra beveiligd tegen fraude en vervalsing. De QR-code kan alleen door een erkende iDEAL-betaaldienstverlener of met de officiële iDEAL-app worden aangemaakt.

3. Kun je zelf het bedrag aanpassen?

Er komt een voorgesteld bedrag van € 5 in beeld. Je kunt dit zelf aanpassen met een minimum van € 1.

4. Is het nog steeds vrijblijvend en eenmalig om te doneren via QR?

Ja. Er worden bij de betaling geen gegevens aan KWF doorgegeven. Je zit nergens aan vast.

5. Kun je ook via QR doneren zonder bankieren app?

Dat kan. Scan de QR-code met je camera. Op de iDEAL betaalpagina selecteer je jouw bank. Je kunt de betaling vervolgens afronden in de mobiele inlogomgeving van jouw bank.

6. Waar gaat mijn geld naartoe?

Dankzij de steun van donateurs en actievoerders maakt KWF al 73 jaar het verschil voor mensen die zijn geraakt door kanker. Iedere Nederlander krijgt ooit te maken met kanker. Of je het nu zelf hebt, of iemand om wie je geeft, kanker ontwricht je leven. KWF bestrijdt niet alleen de ziekte maar zet zich ook in voor een beter leven met kanker. Door levensreddend onderzoek te financieren of het snel bereikbaar maken van dure geneesmiddelen. Maar net zo goed met initiatieven als IPSO centra en de community kanker.nl om iedereen die leeft met kanker te ondersteunen. En we mobiliseren heel Nederland voor onze gezamenlijke missie. Minder mensen die kanker krijgen, meer mensen die genezen en meer mensen die beter leven met en na kanker.

Heb jij een vraag die wij hier niet hebben beantwoord? Stuur ons dan een mailtje op info@radio2.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie