100 uur voor KWF

Timur vanuit Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis

  1. Nieuwschevron right
  2. Timur vanuit Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis

Timur gaat in het Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis vijf dagen lang op zoek naar verhalen over hoe het is om te leven met kanker. Hij bundelt deze verhalen in een serie reportages.

Leven met kanker

Waar beter dan in het Antoni van Leeuwenhoek (AVL) kun je de verhalen vertellen van mensen die écht weten hoe het is om geconfronteerd te worden met kanker. Timur loopt tijdens de NPO Radio 2 Collecteweek mee met de verpleging van het AVL, steunt de patiënten tijdens onderzoeken en behandeling, kookt voor hun naasten in het Gasthuis en voert vooral veel gesprekken over het leven met deze ziekte. Timur bundelt alle verhalen in een reportagereeks.

Maandag

Chantal heeft vijf jaar geleden borstkanker gehad, maar kwam er tijdens controle achter dat de kanker terug was: uitgezaaid in haar hele lichaam. Ze blijkt heel goed te reageren op de behandeling. De tumor in haar hoofd is al voor de helft geslonken. Vandaag ligt Chantal zes uur in het AVL voor de behandeling. Volledig opgemaakt en hoge hakken, want "dan voel je je beter", zo legt ze uit.

Timur spreekt Chantal in het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis

SMS 'Radio' naar 4333

Benieuwd hoe jij ook je financiële steentje bij kan dragen? Dat doe je door 'Radio' naar 4333 te sms'en (zo doneer je automatisch 2 euro) of doe een donatie via de actiepagina van Rob.

NPO Radio 2 Collecteweek

NPO Radio 2 steunt van 3 tot en met 7 september de collecteweek van KWF Kankerbestrijding. Rob, Bart, Wouter, Frank en Timur zetten zich in om deze ziekte onder de aandacht te brengen. Ieder doen ze dat op hun eigen manier. Zo gaan Wouter & Frank op pad met de NPO Radio 2 Collectebus en gaat Timur in gesprek met patiënten en medewerkers van het Antoni van Leeuwenhoek.

Benieuwd wat de andere DJ's gaan doen? Lees hier meer over de NPO Radio 2 Collecteweek.

Foto: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie