STER Advertentie


NPO Radio 2 steunt KWF met Collecteweek
Van 3 tot en met 7 september

23 juli 2018 15:15

NPO Radio 2 steunt van 3 tot en met 7 september de collecteweek van KWF Kankerbestrijding met de eerste editie van de NPO Radio 2 Collecteweek.


NPO Radio 2 Collecteweek voor KWF

Tijdens de collecteweek vraagt NPO Radio 2 DJ's en luisteraars hun grenzen te verleggen en uitzonderlijke prestaties te verrichten voor KWF. On air, op social media en via reportages horen en zien de luisteraars van NPO Radio 2 vele ontroerende en inspirerende verhalen:


"We staan als NPO Radio 2 een week lang stil bij de impact die kanker helaas nog steeds heeft op het leven van velen. Onze DJ’s zetten zich vol overtuiging, samen met onze luisteraars, in tegen deze ziekte."


- Jan-Willem van Engelen, zendermanager NPO Radio 2DJ's in actie

Onze DJ's zetten zich tijdens de NPO Radio 2 Collecteweek op allerlei manieren in voor KWF. We hebben de verschillende acties voor je op een rijtje gezet:

  • Rob komt in actie met de Collectebonanza. Hij maakt 24 uur per dag radio vanuit zijn huis in Almere en gaat hiermee door zolang er geld binnenkomt op zijn actiepagina.

  • Frank en Wouter slaan de handen ineen en toeren met de NPO Radio 2 Collectebus door het land om te collecteren in gemeenten waar KWF hun hulp hard kan gebruiken. Ze zetten alles op alles om in vijf dagen aan te bellen bij 5000 deuren.

  • Bart gaat aan de slag met uitdagingen van luisteraars. Hij leent zich uit, steekt zijn handen uit de mouwen en neemt waar nodig zijn bekende vrienden mee om bijzondere acties een boost te geven.

  • Timur gaat in het Antoni van Leeuwenhoek vijf dagen lang op zoek naar verhalen over hoe het is om te leven met kanker. Hij bundelt deze verhalen in een serie reportages.


NPO Radio 2 Collecteweek

De NPO Radio 2 Collecteweek loopt van 3 t/m 7 september.

Foto omslag: Bullet-Ray

STER Advertentie
Delen

Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie4 Reacties

Geschreven door:   Frank van Beers 4 dagen geleden - 14:44 uur

Ik ga op 14 september proberen de Mont Ventoux te beklimmen op een eenwieler.
In ieder geval als eerste Roosendaler en misschien zelfs als eerste Nederlander.
Alles in het kader van onze eigen Roosendaalse ColSensation actie om geld in te zamelen voor KWF.

Wij kunnen altijd wel wat steun en aandacht gebruiken voor onze acties.
https://colsensation.nl/


Geschreven door:   Egbert Beekman 24 juli 2018 - 15:11 uur

bepaald soort mensen zijn hier érg goed in vind ik , kijk!! ik doe goed!!............. , ik doe goed!!... met een THEATRAAL!!... kantje als Ú dit mij vraagt ...


Geschreven door:   Egbert Beekman 24 juli 2018 - 15:05 uur

mooi... al doen volgens mij sommige mensen hier aan mee , kijk ik doe goed!!...


Geschreven door:   Arie Hubregtse 23 juli 2018 - 21:20 uur

Heel mooi initiatief vooral gezien het feit dat 1 op de 3 mensen kanker krijgt. Iedereen heeft er iets mee. Om deze reden zou het mooi zijn dat er ook een keer aandacht wordt geschonken aan de inloophuizen die er zijn voor mensen die leven met kanker. Zo zijn er dagelijks veel vrijwilligers bij de inloophuizen (ongeveer 74 in heel nederland) bezig met mensen die kanker hebben, hebben gehad en hun naasten en nabestaanden. Uit luisterend oor bieden of deze mensen uit hun dagelijkse sleur halen door bijvoorbeeld activiteiten aan te bieden. Zo'n inloophuis is bijvoorbeeld Centrum Camino in Nieuwerkerk aan den Ijssel (gemeente Zuidplas). Zie ook de website www.centrumcamino.nl.
Het zou mooi zijn als jullie in de week van September hier ook aandacht aan besteden en de inloophuizen bij een breed publiek bekend worden. Dit misschien in de vorm van een interview.
Zoals wij ervaren is er veel behoefte aan inloophuis maar bij veel mensen onbekend.

Wij als Camino (de weg in het spaans) willen heel graag onze medewerking verlenen en de inloophuizen op de kaart zetten.

Ben benieuwd of jullie hier voor open staan.

Met vriendelijke groet,

Arie Hubregtse
Voorzitter centrum Camino