Annemiekes A-Lunch
AVROTROS

Floor Jansen presenteert single van eerste solo-album 'Paragon': 'Eindelijk'

foto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Floor Jansen presenteert single van eerste solo-album 'Paragon': 'Eindelijk'

Een primeur voor Annemieke Schollaardt. Zangeres Floor Jansen van metalband Nightwish komt namelijk langs om te praten over haar zwangerschap, drukke schema én om haar nieuwe single te laten horen.

Floor schuift vandaag aan bij Annemiekes A-Lunch om haar nieuwe single My Paragon te presenteren. En over 2 dagen volgt haar eerste solo-album Paragon. "Eindelijk", vertelt ze. "Hij is lang in de making geweest, dan wil je het eigenlijk meteen van de daken schreeuwen. En nu mag het eindelijk over 2 dagen."

In blijde verwachting

Maar de glunderende Floor heeft deze week meer primeurs dan alleen de nieuwe muziek. "Ik maak niet alleen albums dit jaar", grapt Floor. De zangeres is namelijk in verwachting van haar tweede kind. Iets wat vorig jaar nog ver weg leek, toen bij haar kanker werd vastgesteld, iets waar ze inmiddels gelukkig van is hersteld.

Floor had niet verwacht dat ze zo snel zwanger zou raken. "Ik ben niet piepjong meer, dus ik had een beetje gelezen wat de kansen waren. En dat het dan gewoon mag en op deze manier en helemaal in goede gezondheid, dat is gewoon wauw. En ook een fantastische bevestiging na alles van vorig jaar: ik ben gezond."

De zoektocht

Haar nieuwe album is gemaakt in coronatijd en dat kun je volgens Floor horen. "Het is heel moeilijk om je niet te laten inspireren als het zo’n enorme impact maakt. Het is misschien een koud thema inmiddels. Maar voor mij niet, want het was ook mijn beleving."

Op dit album lijkt de zangeres metal in te ruilen voor popmelodieën en een aantal powerbalads. "In deze plaat wilde ik vooral bij mezelf blijven, iets maken wat helemaal Floor Jansen is. En wat is dan Floor Jansen als het niet metal is? Dat was de zoektocht van deze plaat. En een beetje diversiteit vind ik wel lekker."

Druk bestaan

En nieuw album, de bijbehorende release-party en dan morgen ook nog naar Japan voor een aantal shows in Azië met Nightwish. Zwanger of niet, de zangeres zit duidelijk niet stil. "En dan kom ik volgende maand terug in april met Nederlandse shows die allemaal uitverkocht zijn."

Floor Jansen vertelt over haar veelbelovende debuutalbum

Annemiekes A-Lunch

Annemiekes A-Lunch beluister je iedere werkdag tussen 12.00 en 14.00u op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie