Annemiekes A-Lijst
AVROTROS

A-Lijst: Alle 13 Gecijferd

  1. Nieuwschevron right
  2. A-Lijst: Alle 13 Gecijferd

Ieder weekend is Annemieke op zoek naar nummers in een bepaald thema. Afgelopen zaterdag was dat Alle 13 Gecijferd!

Helaas kwam vorige week het nieuws binnen dat veel evenementen in Nederland niet meer door kunnen gaan in verband met het Coronavirus. Gelukkig zijn er ook themadagen waarbij je niet in grote getallen samen hoeft te komen! Zo vond zaterdag internationale Pi-dag (π) plaats!

Een dag die in het teken staat van de rol van Pi in het dagelijks leven en de wetenschap. Veel mensen vieren deze dag door een taart te bakken, of een pizza te eten. Dit omdat de formule van Pi vaak gebruikt wordt bij berekeningen met ronde voorwerpen.

Met de luisteraars haakte Annemieke hier op in door op zoek te gaan naar gecijferde plaatjes!

Alle 13 Gecijferd!

'99 Luftballons', '2 Belgen', 'I Got 5 On It'… Dit was Alle 13 Gecijferd!

Tijd voor een knotsgek item op de Nederlandse radio

Annemieke belt met Diederik Jekel, wetenschapsjournalist en schrijver, over Alle 13: gecijferd! Waarom is Pi zo belangrijk? Diederik legt uit dat Pi betrokken wordt bij heel veel wetenschappelijke wetten. Van de allergrootste verschijnselen in het universum tot de allerkleinste, overal krijg je met Pi te maken.

Iedere zaterdag en zondag hoor je een nieuwe Alle 13... Heb je een goede ingeving voor de lijst? Of wil je gewoon een lekker nummer aanvragen voor de A-Lijst op vrijdag, zaterdag of zondag? Dat kan door te appen naar de gratis NPO Radio 2 app!

Ster advertentie
Ster advertentie