Aan de Slag!
AVROTROS

Barry Hay ziet samenwerking met Nick & Simon wel zitten!

  1. Nieuwschevron right
  2. Barry Hay ziet samenwerking met Nick & Simon wel zitten!

Op vrijdag 8 juli ontvingen we Golden Earring- én Flying V Formation frontman Barry Hay tijdens Aan De Slag!

Bij artiesten die voor het eerst te gast zijn, vragen we altijd wat hun eerst gekochte singletje is geweest. Barry kocht op zijn 12e 'Ramona' van The Blue Diamonds, die hij wel honderden keren heeft gedraaid.

Inmiddels is Barry met Golden Earring zo succesvol dat hun tracks zelfs in grote Amerikaanse series zoals Blacklist gebruikt worden. Toen de zanger in Amerika op vakantie was, hoorde hij zijn eigen 'Twilight Zone' op de radio:

Barry Hay is de laatste tijd ook erg druk bezig met zijn nieuwe soloproject, The Flying V Formation. Hun gelijknamige debuutalbum is vorige maand uitgekomen. Bart liet een compilatie van een minuut horen:

Voor zijn Flying V Formation werkt Barry samen met een aantal getalenteerde muzikanten uit de Nederlandse rockindustrie. Maar als je naar andere genres kijkt, waar zou Barry dan ook wel mee samen willen werken?

Verrassend, hij ziet een country-achtig album met Nick & Simon wel zitten! Of Dikke Simon, zoals Barry eerst dacht dat ze heetten. En, ook verrassend, ook 'One Dance' van rapper Drake kan Barry wel waarderen.

Quote

Ja dat zou ik best wel willen doen. Een soort country en western plaat met die gasten, lijkt me leuk.

Golden Earring-frontman Barry Hay over een eventuele samenwerking met Nick & Simon
Ster advertentie
Ster advertentie