Aan de Slag!
AVROTROS

Bart Arens spreekt de Engelse inzending voor het Songfestival: Mae Muller

foto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Bart Arens spreekt de Engelse inzending voor het Songfestival: Mae Muller

Voorafgaand aan het Songfestival sprak NPO Radio 2 DJ Bart Arens met enkele kandidaten van dit jaar. Zo ook met Mae Muller, die met haar nummer I Wrote A Song gastland Engeland vertegenwoordigt.

Het Verenigd Koninkrijk heeft eindelijk de smaak te pakken. Na hun inzending SPACE MAN van Sam Ryder, die vorig jaar achter Kalush Orchestra uit Oekraïne knap de tweede plek behaalde, heeft Engeland dit jaar weer een sterke deelnemer de competitie in gestuurd: Mae Muller met I Wrote A Song.

Mae Muller wrote a song

Bart sprak met Mae over haar Eurovisie-ervaringen tot nu toe, en de adviezen die ze van Sam Ryder heeft gekregen. Toevallig was de zangeres al bezig met een track, die perfect bleek te zijn als inzending voor het Songfestival. Grote voorbeelden voor de Britse zijn Adele en Amy Winehouse, maar voornamelijk zeroes zangeres Lily Allen vormde een grote inspiratiebron. Met I Wrote A Song hoopt Mae Muller de nieuw gevonden Songfestival-koorts in Engeland op peil te houden.

Bekijk hier het interview van Bart Arens met Mae Muller:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Naast Mae Muller sprak Bart ook met het Zweedse Songfestival favoriet Loreen. Kijk dat interview hier terug.

Aan De Slag! live vanuit Liverpool

Tussen 8 en 12 mei hoor je Aan De Slag! iedere ochtend tussen 09.00 en 12.00 uur live vanuit het muzikale Liverpool, het epicentrum van het Eurovisie Songfestival. Bart Arens houdt je in deze speciale uitzendingen volledig op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Songfestival Top 50

Op zaterdag 13 mei presenteert Bart de Songfestival Top 50 op NPO Radio 2. Lees hier meer over deze lijst met Songfestivalklassiekers.

Ster advertentie
Ster advertentie